ממליגה חורפית עם פירות בדבש

חומרים לממליגה: ½ ליטר חלב100 מ"ל שמנת מתוקה100 גר' סוכר1 מקל וניל1 מקל קינמון150 גר' קמח תירסחומרים לרוטב: 3 אגסים חתוכים גס3 תפוחים חתוכים גס3 שזיפים (מומלץ מזן "שגיב") חצויים200 גר' דבש2 מקלות קינמוןאופן ההכנה: להכנת הממליגה נערבב בסיר החלב, השמנת המתוקה, הסוכר ומקל וניל וקינמון עד לרתיחה. נוסיף את קמח התירס.נערבב על אש קטנה עד שהתערובת תהפוך לסמיכה. להכנת רוטב הפירות הצלויים נערבב את הפירות החתוכים ביחד עם הדבש.נאפה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של °200 במשך 10 דקות. להגשת המנה:נמזוג את הממליגה החמה לצלחת עמוקה.נסדר מעל את הפירות עם הנוזל החם. מומלץ לבזוק מעל אבקת קינמון וסוכר וניל. להגיש חם."כרם זיתים" קפה-מסעדה בטבע בפארק רמת הנדיב

חומרים לממליגה:
½ ליטר חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' סוכר
1 מקל וניל
1 מקל קינמון
150 גר' קמח תירס

חומרים לרוטב:
3 אגסים חתוכים גס
3 תפוחים חתוכים גס
3 שזיפים (מומלץ מזן "שגיב") חצויים
200 גר' דבש
2 מקלות קינמון

אופן ההכנה:
להכנת הממליגה
נערבב בסיר החלב, השמנת המתוקה, הסוכר ומקל וניל וקינמון עד לרתיחה. 
נוסיף את קמח התירס.
נערבב על אש קטנה עד שהתערובת תהפוך לסמיכה.
להכנת רוטב הפירות הצלויים נערבב את הפירות החתוכים ביחד עם הדבש.
נאפה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של °200 במשך 10 דקות.

להגשת המנה:
נמזוג את הממליגה החמה לצלחת עמוקה.
נסדר מעל את הפירות עם הנוזל החם. 
מומלץ לבזוק מעל אבקת קינמון וסוכר וניל.
להגיש חם.

"כרם זיתים" קפה-מסעדה בטבע בפארק רמת הנדיב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר