ריזוטו פירות יבשים

מרכיבים:500 גרם ריזוטוליטר וחצי ציר דגים cc50 יין לבןכוס מים100 גרם משמש100 גרם אגוז מלך100 גרם ערמונים20 גרם חמאה5 כפות פרמז'ן5 בצלי שאלוט 3 כפות זמן זיתמלחפלפלאופן ההכנה:שמים בסיר בינוני כבד כ-5 גרם חמאה ו-3 כפות שמן זית.מוסיפים את הבצל ומטגנים בלהבה בינונית עד שנעשה שקוף. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה-שתיים תוך ערבוב. מוסיפים את היין, מחממים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין. מוסיפים את כוס המים וממשיכים בבישול תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים מצקת של ציר דגים.ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהנוזל נספג. מוסיפים בהדרגה מצקת אחר מצקת מציר הדגים תוך ערבוב עד שהאורז מתרכך (הריזוטו צריך להיות עשוי היטב). לאחר כ-15 דקות של בישול מוסיפים את הערמונים, המשמשים והאגוזים.ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהאורז מוכן. מוסיפים עוד כ-5 גרם חמאה ומערבבים עד שנמסה. מערבבים הכל היטב, מוסיפים 5 כפות פרמז'ן ומגישים. מסעדת לה טרטוריה, בן גוריון 5, רעננה

מרכיבים:
500 גרם ריזוטו
ליטר וחצי ציר דגים
cc50 יין לבן
כוס מים
100 גרם משמש
100 גרם אגוז מלך
100 גרם ערמונים
20 גרם חמאה
5 כפות פרמז'ן
5 בצלי שאלוט
3 כפות זמן זית
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
שמים בסיר בינוני כבד כ-5 גרם חמאה ו-3 כפות שמן זית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים בלהבה בינונית עד שנעשה שקוף.
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה-שתיים תוך ערבוב.
מוסיפים את היין, מחממים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.
מוסיפים את כוס המים וממשיכים בבישול תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים מצקת של ציר דגים.
ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהנוזל נספג.
מוסיפים בהדרגה מצקת אחר מצקת מציר הדגים תוך ערבוב עד שהאורז מתרכך (הריזוטו צריך להיות עשוי היטב).
לאחר כ-15 דקות של בישול מוסיפים את הערמונים, המשמשים והאגוזים.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהאורז מוכן.
מוסיפים עוד כ-5 גרם חמאה ומערבבים עד שנמסה.
מערבבים הכל היטב, מוסיפים 5 כפות פרמז'ן ומגישים.

מסעדת לה טרטוריה, בן גוריון 5, רעננה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר