מצרכים:
300 גרם חומוס – מושרה יום קודם במים
3 יחידות תפו"א מבושלים חתוכים לקוביות
2 בצלים סגולים קצוצים דק
½ ק"ג אפונת גינה
1 צ'ילי אדום קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה (אופציה)
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 שני שום
2 כפות תערובת תבלינים
חומרים לתערובת התבלינים:
½ כף כורכום
1 כף זרעי חרדל צהוב
1 כף זרעי כמון קלויים
½ כף זרעי חרדל שחור
½ כפית פלפל שחור שלם קלוי
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון או כותשים במכתש ועלי
חומרים לבצק:
500 גרם קמח
100 מל' שמן סויה
½ כף מלח
½1 כוסות מים קרים
אופן ההכנה:
קולים את זרעי הכמון והפלפל השחור וטוחנים עם שאר התבלינים.
מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים את תערובת התבלינים, הבצל, הג'ינג'ר, השום, הצ'ילי, האפונה, החומוס ותפוחי האדמה.
מערבבים ומבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים כוסברה טרייה ומצננים את המלית על מגש שטוח.
מעבדים את הבצק עד לקבלת בצק גמיש ואחיד 8-7 דקות.
מניחים למנוחה כחצי שעה ומרדדים את הבצק במכונת פסטה או מערוך.
קורצים מהבצק עיגולים, שמים כף מלית על חצי מהעיגול.
מורחים ביצה בקצוות הבצק, מקפלים לצורת חצי ירח ומהדקים כדי שיידבק.
מטגנים בשמן עמוק. מגישים עם צ'אטני לסמוסה.
מתכונים נוספים באתר: www.eastwest-food.co.il