חומרים ל- 10 מנות:
1 כוס אורז מושרה במים רותחים לשעה
250 גר' עלי גפן חלוטים במים רותחים לדקה
1 בצל בינוני
4 שיניי שום טריות
2 גבעולי סלרי חתוכים דק
2 יח' עגבניות חתוכות לקוביות
250 גר' בשר בקר טחון דק
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן / שחור
לרוטב:
2 יח' עגבניות פרוסות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית מלח לימון
מיץ מחצי לימון
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
לשטוף את האורז המושרה במים קרים זורמים ולסנן.
לחלוט את עלי הגפן במים רותחים כדקה .
לקלוף ולשטוף את כל הירקות, לקצוץ אותם דק.
להעביר את האורז לקערה.
להוסיף בשר, ירקות קצוצים, שמן, מלח, פלפל, ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
להניח את עלי הגפן על משטח עבודה.
להוסיף מעט מהמלית על קצה העלה, לקפל את הקצוות למרכז ולגלגל לרול קטן ואטום.
יש להשאיר כ– 5-6 עלים שישמשו לריפוד הסיר לבישול.
לרפד סיר רחב בפרוסות העגבניות ועלי הגפן.
להניח מעל את כל העלים הממולאים, בצורת סידור עגול מהדופן למרכז.
את כל חומרי הרוטב לערבב יחדיו וליצוק מעל לעלים.
לבשל מעל להבה נמוכה כשעה וחצי. אם יש צורך להוסיף מים.
הצעת הגשה:
להניח על צלחת הגשה גדולה מעט חסה חתוכה דק, מעל להניח מגדל עלי גפן ממולאים, חצי לימון.
להגיש חם.