מיוחד לל"ג בעומר – מטעמי מדורה מיוחדים להכנה עם ילדים

לחם פוקצ'ה עם תוספותמכינים עם הילדים מבעוד מועד את הבצק:חומרים:קילו קמח, 3 כפות שמרים, 3 כפיות מלח, כף סוכר ו-3 כוסות מים פושריםאופן ההכנה:לשים, מתפיחים מתחת מגבת עד שמכפיל את גודלו. יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מארוך או רק עם הידיים לצורה אליפטית.מניחים תוספות לפי הטעם: שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד. מניחים על סאג' מעל המדורה עד שהבצק מתחיל להשחים.ניתן גם להכין פיצה באופן זה: למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.לחם אינדיאנימכינים עם הילדים בצק (כמו בצק פוקצ'ה) ומגלגלים את הבצק על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה. את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכו'. מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.תפוח אדמה ממולא כל טובחוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה – בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה).ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים, כל אחד לפי טעמו, כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל.מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף.זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ונהנים.דרך נוספת: לשים תפוח אדמה כמו שהוא על גחלי המדורה, עטוף בנייר כסף. בינתיים להכין תוספות שהילדים אוהבים: רוטב עגבניות וזיתים מבושלים יחד, שמנת עם גבינה צהובה.כשתפוחי האדמה רכים, להוציא, לחצות אותם לחצי ולהניח את המילוי על כל צד.מומלץ להוסיף חופן נאה של גבינה צהובה שניתכת מהחום. לאכול עם כפית או בלי. כדאי להיזהר: תפוח האדמה אוגר חום. לתת לו להתקרר לפני האכילה.לקינוח: פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב על שיפודמשפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש. מחממים על סאג' המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג', אפשרי גם להכין בבית ולהוציא לילדים למדורה).טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס ואוכלים. תפוח עץ בקינמוןמרוקנים את ליבת תפוח עץ ועושים בו צינור חלול. את הצינור הזה ממלאים במילוי של דבש וקינמון.עוטפים בניר כסף ואופים באש עד שמתרכך.בננה בשוקולד ומרשמלולוקחים בננה בקליפתה, עושים בה חתך ארוך וממלאים אותו בשוקולד למריחה ומרשמלו. עוטפים את הבננה בנייר כסף ואופים קצרות במדורה. לאחר מכן, פותחים בעדינות את נייר הכסף ומקלפים את הקליפה שנחרכה באש. סלט פירות חם מהמדורהמכניסים לסיר פוייקה מבחר מפירות העונה חתוכים לקוביות/פלחים.מוסיפים דבש, פירות יבשים כמו: צימוקים, דבלים, משמש, שזיף.מניחים את הסיר במדורה למשך 15 דקות (מערבבים מדי פעם). מומלץ לפזר אגוזים, שוקולד ופירות יער ולהגיש בתוספת גלידת וניל.כפר הנופש גונן – 04-6955220צילום עומר שביט

לחם פוקצ'ה עם תוספות
מכינים עם הילדים מבעוד מועד את הבצק:
חומרים:
קילו קמח, 3 כפות שמרים, 3 כפיות מלח, כף סוכר ו-3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
לשים, מתפיחים מתחת מגבת עד שמכפיל את גודלו.
יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מארוך או רק עם הידיים לצורה אליפטית.
מניחים תוספות לפי הטעם: שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד.
מניחים על סאג' מעל המדורה עד שהבצק מתחיל להשחים.
ניתן גם להכין פיצה באופן זה: למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.

לחם אינדיאני
מכינים עם הילדים בצק (כמו בצק פוקצ'ה) ומגלגלים את הבצק על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה.
את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכו'.
מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.

תפוח אדמה ממולא כל טוב
חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה – בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה).
ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים, כל אחד לפי טעמו, כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל.
מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף.
זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ונהנים.

דרך נוספת: לשים תפוח אדמה כמו שהוא על גחלי המדורה, עטוף בנייר כסף.
בינתיים להכין תוספות שהילדים אוהבים: רוטב עגבניות וזיתים מבושלים יחד, שמנת עם גבינה צהובה.
כשתפוחי האדמה רכים, להוציא, לחצות אותם לחצי ולהניח את המילוי על כל צד.
מומלץ להוסיף חופן נאה של גבינה צהובה שניתכת מהחום.
לאכול עם כפית או בלי.
כדאי להיזהר: תפוח האדמה אוגר חום. לתת לו להתקרר לפני האכילה.

לקינוח: פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב על שיפוד
משפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש.
מחממים על סאג' המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג', אפשרי גם להכין בבית ולהוציא לילדים למדורה).
טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס ואוכלים.

תפוח עץ בקינמון
מרוקנים את ליבת תפוח עץ ועושים בו צינור חלול.
את הצינור הזה ממלאים במילוי של דבש וקינמון.
עוטפים בניר כסף ואופים באש עד שמתרכך.

בננה בשוקולד ומרשמלו
לוקחים בננה בקליפתה, עושים בה חתך ארוך וממלאים אותו בשוקולד למריחה ומרשמלו. עוטפים את הבננה בנייר כסף ואופים קצרות במדורה.
לאחר מכן, פותחים בעדינות את נייר הכסף ומקלפים את הקליפה שנחרכה באש.

סלט פירות חם מהמדורה
מכניסים לסיר פוייקה מבחר מפירות העונה חתוכים לקוביות/פלחים.
מוסיפים דבש, פירות יבשים כמו: צימוקים, דבלים, משמש, שזיף.
מניחים את הסיר במדורה למשך 15 דקות (מערבבים מדי פעם).
מומלץ לפזר אגוזים, שוקולד ופירות יער ולהגיש בתוספת גלידת וניל.

כפר הנופש גונן – 04-6955220

צילום עומר שביט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר