חומרים לכ- 6-8 פנקייקים גדולים או 12 קטנים:
1 דלורית אפויה בנייר כסף עד ריכוך
3/4 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
3/4 כוס קמח
1.5 כפות סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 ביצה
1 גביע יוגורט קטן (או 180 מ"ל יוגורט)
2 כפות שמן (קנולה או זית)
אופן ההכנה:
חותכים את הדלורית לחצי ומוציאים את בשר הדלורית לקערה.
מועכים היטב לדרגת פירה.
מוסיפים את שאר מרכיבי הפנקייק ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
במחבת גדולה שמים 2 כפות שמן ואת התערובת לפנקייק גדול, משפחתי.
לאחר 2 דקות הופכים לצד השני.
מעל הפנקייק מומלץ לשים פירות חתוכים טריים או כאלה שבישלתם דקותיים עם כפית סוכר אחת.
מעל הכל מעט יוגורט.
"מועדון הקטיף" במפגש חודשי שכולו חיבור לאדמה ותרומה למען האחר:
בואו ללקט דלורית בלקט ישראל – למען נזקקים. כל היבול שיקטף יחולק ללא תמורה למשפחות נזקקים ברחבי הארץ. הפעילות תתקיים ביום שישי האחרון בכל חודש בין השעות 9-12 .
ימי הלקט הקרובים: יום שישי 29.6.2012 / יום שישי, 27.7.2012 / יום שישי, 31.8.2012
למצטרפים למועדון יוענק כרטיס "מועדון הקטיף" המיוחד, שיקנה הטבות במגוון בתי עסק ומקומות בילוי באזור.
להרשמה לפרטים נוספים והצטרפות ל"מועדון הקטיף": ההשתתפות איננה כרוכה בתשלום. 09:7441757, שלוחה 202, 052-5345265
צילום דניה ויינר, הפקה cookeat