ביצים ירוקות אפויות עם גבינת פטה

חומרים ל- 4 מנות:6 ביצים3 גביעי שמנת חמוצה250 מ"ל שמנת מתוקה250 גרם תרד טרי שטוף. קורט פלפל לבן טחון1 כפית מלח8 ביצים1 קובייה (200 גרם) פטה מעודנת של גד. חמאה לשימוןאופן ההכנה:טוחנים במג'ימיקס את הביצים, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, התרד, הפלפל והמלח – עד לקבלת בלילה בצבע ירוק אחיד.משמנים היטב את כלי ההגשה עם מעט חמאה (כולל את הדפנות). מומלצת מחבת קטנה ועמוקה.מוזגים את הבלילה שבמג'ימיקס ל-4 כלים, ל-2/3 מגובה הכלי. מעל כל כלי שוברים 2 ביצים שלמות ומפזרים כ-2 כפות פטה מפוררת.אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהבלילה יבשה (יש להיזהר לא לייבש את החלמונים).להגיש חם.צילום נועם בן אהרון.

חומרים ל- 4 מנות:
6 ביצים
3 גביעי שמנת חמוצה
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם תרד טרי שטוף.
קורט פלפל לבן טחון
1 כפית מלח
8 ביצים
1 קובייה (200 גרם) פטה מעודנת של גד.
חמאה לשימון

אופן ההכנה:
טוחנים במג'ימיקס את הביצים, השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, התרד, הפלפל והמלח – עד לקבלת בלילה בצבע ירוק אחיד.
משמנים היטב את כלי ההגשה עם מעט חמאה (כולל את הדפנות). מומלצת מחבת קטנה ועמוקה.
מוזגים את הבלילה שבמג'ימיקס ל-4 כלים, ל-2/3 מגובה הכלי.
מעל כל כלי שוברים 2 ביצים שלמות ומפזרים כ-2 כפות פטה מפוררת.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהבלילה יבשה (יש להיזהר לא לייבש את החלמונים).
להגיש חם.

צילום נועם בן אהרון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר