סנדוויץ' שקשוקה צפון אפריקאי

המתכון פרי שיתוף פעולה של שפע קייטרינג ו-ONP המשיקות קונספקט חדש של סנדוויץ' ברחומרים לסנדוויץ' אחד:½ בגט אפוי 2 ביצים1 מלפפון חמוץ פרוס לטבעות אלכסוניות עבות3-2 כפות ממרח טחינה לרוטב שקשוקה:5-4 כפות שמן זית40 שיני שום קצוצות2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק2 פלפלים אדומים קטנים חתוכים לרצועות דקות2 כפות פפריקה מתוקה1 כף שטוחה פפריקה מתוקה1 כף שטוחה כמון1 כף שטוחה חוויאג'1 כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס2 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות גדולות (2 ס"מ)1.5 ליטר מים1 פחית 3 ליטר רוטב עגבניות2 כפות סוכר1 כף מלחאופן ההכנה:מכינים את הרוטב לשקשוקה: מאדים שום קצוץ במחבת עם שמן זית כ- 2 דקות על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים עוד 4-3 דקות. מוסיפים את התבלינים למעט המלח, מערבבים ומאדים ל 2- דקות. מוסיפים עגבנייה ומערבבים.יוצקים מים ורוטב עגבניות ומתבלים בסוכר ומלח. מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים 35 דקות עד שעה (ככל שהרוטב מתבשל יותר – כך הטעמים מעמיקים ומתרכזים) תוך כדי ערבוב מדי פעם. מצננים. הרוטב נשמר במקרר כ- 5 ימים.סמוך להגשה:מחממים 1 ורבע כוסות (250-200 מ"ל) רוטב על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, יוצקים פנימה ביצים ומכסים. מבשלים למידה הרצויה: לחלמון נוזלי – 7-5 דקות, ולחלמון מגובש – 10 דקות.חוצים את חצי הבגט ומרוקנים מעט מהתוך הלבן. מעבירים את השקשוקה פנימה בזהירות (כדי לא לפצוע את החלמונים) ומטפטפים מעל טחינה. מגישים עם מלפפון חמוץ. צילום דניאל לילה

המתכון פרי שיתוף פעולה של שפע קייטרינג ו-ONP המשיקות קונספקט חדש של סנדוויץ' בר

חומרים לסנדוויץ' אחד:
½ בגט אפוי
2 ביצים
1 מלפפון חמוץ פרוס לטבעות אלכסוניות עבות
3-2 כפות ממרח טחינה

לרוטב שקשוקה:
5-4 כפות שמן זית
40 שיני שום קצוצות
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק
2 פלפלים אדומים קטנים חתוכים לרצועות דקות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה כמון
1 כף שטוחה חוויאג'
1 כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס
2 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות גדולות (2 ס"מ)
1.5 ליטר מים
1 פחית 3 ליטר רוטב עגבניות
2 כפות סוכר
1 כף מלח

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב
לשקשוקה:
מאדים שום קצוץ במחבת עם שמן זית כ- 2 דקות על להבה בינונית-נמוכה.
מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים עוד 4-3 דקות.
מוסיפים את התבלינים למעט המלח, מערבבים ומאדים ל 2- דקות.
מוסיפים עגבנייה ומערבבים.
יוצקים מים ורוטב עגבניות ומתבלים בסוכר ומלח.
מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים 35 דקות עד שעה (ככל שהרוטב מתבשל יותר – כך הטעמים מעמיקים ומתרכזים) תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מצננים. הרוטב נשמר במקרר כ- 5 ימים.

סמוך להגשה:
מחממים 1 ורבע כוסות (250-200 מ"ל) רוטב על להבה גבוהה.
מנמיכים את הלהבה לבינונית, יוצקים פנימה ביצים ומכסים.
מבשלים למידה הרצויה: לחלמון נוזלי – 7-5 דקות, ולחלמון מגובש – 10 דקות.
חוצים את חצי הבגט ומרוקנים מעט מהתוך הלבן.
מעבירים את השקשוקה פנימה בזהירות (כדי לא לפצוע את החלמונים) ומטפטפים מעל טחינה.
מגישים עם מלפפון חמוץ.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר