המתכון פרי שיתוף פעולה של שפע קייטרינג ו-ONP המשיקות קונספקט חדש של סנדוויץ' בר
חומרים לסנדוויץ' אחד:
½ בגט אפוי
2 ביצים
1 מלפפון חמוץ פרוס לטבעות אלכסוניות עבות
3-2 כפות ממרח טחינה
לרוטב שקשוקה:
5-4 כפות שמן זית
40 שיני שום קצוצות
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק
2 פלפלים אדומים קטנים חתוכים לרצועות דקות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה כמון
1 כף שטוחה חוויאג'
1 כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס
2 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות גדולות (2 ס"מ)
1.5 ליטר מים
1 פחית 3 ליטר רוטב עגבניות
2 כפות סוכר
1 כף מלח
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב לשקשוקה:
מאדים שום קצוץ במחבת עם שמן זית כ- 2 דקות על להבה בינונית-נמוכה.
מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים עוד 4-3 דקות.
מוסיפים את התבלינים למעט המלח, מערבבים ומאדים ל 2- דקות.
מוסיפים עגבנייה ומערבבים.
יוצקים מים ורוטב עגבניות ומתבלים בסוכר ומלח.
מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים 35 דקות עד שעה (ככל שהרוטב מתבשל יותר – כך הטעמים מעמיקים ומתרכזים) תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מצננים. הרוטב נשמר במקרר כ- 5 ימים.
סמוך להגשה:
מחממים 1 ורבע כוסות (250-200 מ"ל) רוטב על להבה גבוהה.
מנמיכים את הלהבה לבינונית, יוצקים פנימה ביצים ומכסים.
מבשלים למידה הרצויה: לחלמון נוזלי – 7-5 דקות, ולחלמון מגובש – 10 דקות.
חוצים את חצי הבגט ומרוקנים מעט מהתוך הלבן.
מעבירים את השקשוקה פנימה בזהירות (כדי לא לפצוע את החלמונים) ומטפטפים מעל טחינה.
מגישים עם מלפפון חמוץ.
צילום דניאל לילה