שייק פירות מיובשים לט"ו בשבט

חומרים:2 כוסות חלב שקדים3 דבלים (תאנים מיובשות)3 תמרים מיובשיםחופן צימוקיםאופן ההכנה:מניחים את הפירות המיובשים במסננת וחולטים אותם במים רותחים, עד שייצא כל הצבע הצהוב (הגופרית).מייבשים את הפירות בנייר מגבת. מערבלים את כל החומרים בבלנדר.שימו לב:1. אם משרים את הפירות המיובשים במים מקבלים לפתן. זה לא רע, אך אם רוצים פרי מיובש צריך לחלוט אותו במים רותחים ולנגב. את הפירות המיובשים אפשר לשמור במקרר.2. כשחולטים למשל דבלה (תאנה מיובשת) במים רותחים, מקבלים דבלה כשהיא הרבה פחות מתוקה, מה שאומר כי הדבלה לא עברה רק תהליך של ייבוש, אלא גם ציפו אותה במעט סוכר. שרה בר אשר היא תזונאית טבעית המתמחה בתזונה לפי סוג הדם, למבוגרים ולילדים. מנחה קורס "חיים נכונים לפי סוג הדם", ובעלת קליניקות לתזונה טבעית,טל. 054-5493632. [email protected]

חומרים:
2 כוסות חלב שקדים
3 דבלים (תאנים מיובשות)
3 תמרים מיובשים
חופן צימוקים

אופן ההכנה:
מניחים את הפירות המיובשים במסננת וחולטים אותם במים רותחים, עד שייצא כל הצבע הצהוב (הגופרית).
מייבשים את הפירות בנייר מגבת.
מערבלים את כל החומרים בבלנדר.

שימו לב:
1. אם משרים את הפירות המיובשים במים מקבלים לפתן. זה לא רע, אך אם רוצים פרי מיובש צריך לחלוט אותו במים רותחים ולנגב. את הפירות המיובשים אפשר לשמור במקרר.
2. כשחולטים למשל דבלה (תאנה מיובשת) במים רותחים, מקבלים דבלה כשהיא הרבה פחות מתוקה, מה שאומר כי הדבלה לא עברה רק תהליך של ייבוש, אלא גם ציפו אותה במעט סוכר.

שרה בר אשר היא תזונאית טבעית המתמחה בתזונה לפי סוג הדם, למבוגרים ולילדים. מנחה קורס "חיים נכונים לפי סוג הדם", ובעלת קליניקות לתזונה טבעית,
טל. 054-5493632.
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר