פסטיס – קוקטייל צרפתי

פסטיס הוא משקה צרפתי – אפריטיף עם טעם דומיננטי של אניס שמתאים במיוחד ליום קיצי לוהט, ישיבה על חוף הים, BBQ עם חברים, או לנינוחות של שעות הערב. מקורו של הפסטיס בפרובנס. מכיוון שמרכיביו גדלים בשפע מסביב לכפרים, רוב החוואים באזור יצרו אותו באופן עצמאי לשימוש בייתי.  בגלל צבעו החלבי נקרא המשקה "החלב של פרובנס".פסטיס הוא גם המשקה הלאומי של אזור הים התיכון. ביוון קוראים לו אוזו, בטורקיה ראקי, ובמדינות אחרות ערק. ובעוד שהמתכון משתנה ממדינה למדינה המרכיבים הבסיסיים הם תמיד זהים.חומרים:60 מ"ל פסטיס.2 מקלות קינמון.נענע טרייה.קרח.300 מ"ל מים קרים.אופן ההכנה:בכוס "הייבול" שמים קוביות קרח, קינמון, ונענע.שופכים את הפסטיס, מוסיפים מים, ואז הפסטיס שצבעו קרמל – הופך לבן.שותים בניחותא ונהנים מהמשקה.קפה יפו – בית לתרבות ואוכל בלב השוק, עולי ציון 11, יפו צילום אילן סימן טוב

פסטיס הוא משקה צרפתי – אפריטיף עם טעם דומיננטי של אניס שמתאים במיוחד ליום קיצי לוהט, ישיבה על חוף הים, BBQ עם חברים, או לנינוחות של שעות הערב. 
מקורו של הפסטיס בפרובנס. מכיוון שמרכיביו גדלים בשפע מסביב לכפרים, רוב החוואים באזור יצרו אותו באופן עצמאי לשימוש בייתי.  בגלל צבעו החלבי נקרא המשקה "החלב של פרובנס".
פסטיס הוא גם המשקה הלאומי של אזור הים התיכון. ביוון קוראים לו אוזו, בטורקיה ראקי, ובמדינות אחרות ערק. ובעוד שהמתכון משתנה ממדינה למדינה המרכיבים הבסיסיים הם תמיד זהים.

חומרים:
60 מ"ל פסטיס.
2 מקלות קינמון.
נענע טרייה.
קרח.
300 מ"ל מים קרים.

אופן ההכנה:
בכוס "הייבול" שמים קוביות קרח, קינמון, ונענע.
שופכים את הפסטיס, מוסיפים מים, ואז הפסטיס שצבעו קרמל – הופך לבן.
שותים בניחותא ונהנים מהמשקה.

קפה יפו – בית לתרבות ואוכל בלב השוק, עולי ציון 11, יפו

צילום אילן סימן טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר