קוגלהוף היא עוגת שמרים בעלת צורה מעגלית עם חור במרכזה של העוגה. בשל הפופולאריות שלה, הקוגלהוף הפכה לעוגה מסורתית המובאת על ידי אורחים המוזמנים לארוחה חגיגית ומשום כך היא מאד מתאימה להכנה בראש השנה.
במתכון שלפניכם, בני סיידא בשיתוף עם מותג "שמרית" מעניקים לקוגלהוף וריאציה מיוחדת לראש השנה, כאשר משולבים בעוגה מרכיבים מסממני החג – דבש ותפוחים.
חומרים לתערובת תפוחים ותאנים:
50 גרם חמאה
3 תפוחים מסוג גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
6 תאנים חתוכות לרבעים
4 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים שבורים לפיסות גסות
חומרים להכנת הקוגלהוף:
1/2 3 כוסות ( 500 גרם ) קמח
1/2 שקית ( 25 גרם ) שמרים טריים "שמרית"
1/2 שקית ( 25 גרם ) משפר אפייה "שמרית"
3/4 כוס ( 190 מ"ל ) חלב
1 כוס ( 200 גרם ) סוכר
קליפה מגוררת מלימון בינוני
3 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קורט מלח
לציפוי:
1/2 כוס דבש
מיץ מלימון בינוני
תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ משומנת ומקומחת
אופן ההכנה:
הכנת תערובת התפוחים והתאנים:
ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את התפוחים והדבש ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים את התאנים ומיץ הלימון ומטגנים עוד 4 דקות על אש גבוהה, מסירים מהאש מוסיפים את האגוזים מערבבים ומצננים היטב.
הכנת הקוגלהוף:
שמים בקערת המיקסר את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ובסוף את המלח ומערבלים במשך 5 דקות נוספות.
מוסיפים את תערובת התפוחים והתאנים ומערבלים דקה.
יוצקים לתבנית ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) ואופים במשך כ- 40 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים מעט את העוגה, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת.
מחממים את הדבש עם הלימון ומברישים את העוגה.
טיפ:
למזיגה קלה של הדבש, יש לשמן את כף המדידה לפני הוספת הדבש. כך יחליק הדבש בקלות מהכף.
מתכונים נוספים של שף סטפן לייק, השף קונדיטור של "שמרית" וקונדיטורים אחרים ניתן למצוא באתר "שמרית"
צילום פיליפ מטראי