פרפרי סרדינים

פרפרי סרדינים צלויים עם שמן זית, שום ומלח ים, פלפלים צלויים, בצל סגול, זיתי קלמטה ודסקיות תפוחי אדמה בכבישה חמה

פרפרי סרדינים צלויים עם שמן זית, שום ומלח ים, פלפלים צלויים, בצל סגול, זיתי קלמטה ודסקיות תפוחי אדמה בכבישה חמה

חומרים ל- 2 מנות:
12 סרדינים גדולים פתוחים מהבטן (יש להסיר את שידרת הדג יחד עם הראש)
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר
1/4 בצל סגול
8 זיתי קלמטה מגולענים
1 עגבנייה חתוכה לשמונה
4 עגבניות שרי חתוכות לחצי
1/2 כוס שמן זית
1 לימון סחוט טרי
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
מסדרים על גבי מגש אפיה עם נייר פרגמנט את הסרדינים הנקיים, עגבניות ובצל סגול.
מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, לאפייה במשך כארבע דקות בלבד.
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך של 80%.
מעבירים אותם, כאשר הם עדיין חמים, לכלי עם תערובת שהכנו מראש – הכוללת 8 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל – על מנת להעניק לתפוחי האדמה את הטעם והחמיצות המעניינת.
מניחים בצלחת סרדינים, עגבניות, בצל, זיתים ותפוחי אדמה.
מערבבים שמן זית עם ומיץ לימון ובוזקים על גבי הסרדינים בהתאם לטעם.

מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר