חומרים ל-5 סועדים
בצק עלים
כף אבקת סוכר
חומרים לקרם תמרים
כוס שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
כף ממרח תמרים
כף סירוף סילאן
חומרים לתפוחים בדבש
כף חמאה
כף דבש
3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים
2 כפות סוכר
קורט קינמון
חומרים לרוטב יין
1 כוס יין לבן חצי יבש
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
כפית רום
אופן הכנה
1. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ, מסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט ומניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). אופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.
2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב.
3. מוסיפים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת קיפול).
4. ממיסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים מוסיפים את הדבש סוכר והקינמון וממשיכים בבישול למשך כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.
5. הכנת הרוטב: שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד קבלת רוטב חם ומוקצף, מצננים את הרוטב.
6. הגשה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את תפוחים מעל; מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר.
7. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.
8. ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.