חומרים ל-4 סועדים
4 פילטים סלמון טרי במשקל 230 גרם האחד
שליש כוס יין לבן יבש
1 כף חמאה
חצי כוס ציר דגים
1 שן שום קצוצה
3 כפות מחית טרטופו (ניתן להשיג שימורי טרטופו במעדניות או לחילופין להשתמש בפורטבלו קלוי בתנור וטחון למחית)
לתוספת העדשים
3 כוסות עדשים שחורות אורגניות (להשיג בחנויות טבע)
1 ראש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי אמריקאי
2 שאלוט קלוף
2 שיני שום קצוץ
1 כוס בייבי תרד או באק צ'וי שטוף
שמן זית
אופן ההכנה
עדשים
מבשלים עדשים במים עד לריכוך (כ-8 דקות מרתיחת המים עם העדשים)
חותכים את ירקות השורש לקוביות קטנות. מקפיצים את השום והשאלוט במחבת עד להזהבה.
מוסיפים את שאר ירקות השורש ומקפיצים עד לדרגת אל-דנטה, מוסיפים מלח ופלפל ומעט שמן זית
מוסיפים את העדשים
לפני ההגשה מוסיפים את התרד או הבאק צ'וי
סלמון
מחממים תנור ל-220 מעלות וסוגרים את הפילטים (כ-8 דקות)
רוטב טרטופו
מטגנים שום בחמאה במחבת
מוסיפים ציר דגים והיין ומבשלים על אש קטנה 4 דקות
מוסיפים מחית טרטופו ומחממים
בניית המנה
מניחים במרכז הצלחת ערימה של עדשים שחורות ומניחים מעל פילה סלמון
יוצקים בעדינות רוטב מסביב לעדשים
ניתן לקשט מלמעלה בצ'יפס בטטה העשוי משבבים שחותכים מבטטה בעזרת קולפן ירקות ומטגנים בשמן עמוק