(4 מנות)
חומרים:
4 דגי אמנון, 300-400 גרם כל דג
3 עגבניות
פטרוזיליה
שום
מלח
פלפל לבן
חומרים למרינדה:
½ כוס שמן זית
3 לימונים סחוטים
כף טימין טרי
מעט אורגנו
מלח
פלפל לבן
מעט פפריקה מתוקה
6-7 שיני שום כתושות
½ כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה:
שוטפים את הדגים במים קרים; חורצים שלושה חריצים בגוף הדגים בעזרת סכין; מנגבים את הדגים עד לייבושם; מורחים את הדגים במרינדה ומשאירים בקירור חצי שעה עד שעה.
עוטפים בנייר כס; שמים את הדגים בתנור שחומם מראש ל-190 עד 200 מעלות, למשך 20 דקות; מוציאים את הדגים ומניחים עליהם קוביות עגבניות טריות עם פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל; מגישים.