(4 מנות)
חומרים להכנת הדג:
4 דגי אמנון, 300-400 גרם כל דג
חמאת שום
מרינדה (החומרים: חצי כוס שמן זית, שלושה לימונים סחוטים, כף טימין טרי, מעט אורגנו, מלח, פלפל לבן)
חומרים לרוטב:
50 גרם חמאה
כפית וחצי שום כתוש
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס שמן זית
1 כוס שמנת מתוקה
חבילת כוסברה קצוצה (כ-150 גרם)
מלח
פלפל לבן
3 כפיות קורנפלור
5 כפות מים
אופן ההכנה:
משרים את הדג במרינדה; שמים את הדג על הגריל; כשמוציאים את הדג מהגריל, לאחר 15 דקות (7.5 דקות על כל צד), מורחים אותו בחמאת שום.
אופן הכנת הרוטב:
מחממים במחבת את החמאה ושופכים פנימה את השום, הלימון ושמן הזית; מוסיפים את השמנת המתוקה ומניחים לתערובת להתחמם 10-15 דקות.
מוסיפים את הכוסברה; בוזקים מלח ופלפל לבן לפי הטעם; מוסיפים את הקורנפלור מעורבב במים ומסמיכים את הרוטב.
שופכים את הרוטב על הדג שיצא מהגריל ועל הצלחת שעליה מוגש הדג, מתחת לדג.