4 נתחי סלמון טרי 200 גרם כל אחד, נקיים מעור ועצמות
למרינדה:
· 1 שקית שירוֹ מיסו
· 1/4 כוס מירין
· 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
· 2 כפות סוכר (לבן או חום) או דבש
· ½ כפית שמן שומשום כהה
אופן ההכנה:
· לערבב היטב.
· להניח בנדיבות מעל נתחי הדג ולשמור במקרר כשעתיים.
· לשלות מהמרינדה ולהניח בתבנית אפייה. לאפות מתחת לברוילר 7-10 דקות.
· בגלל שהמנה עשירה בטעמים, להגיש עם עלים ירוקים מוקפצים, כגון עלי תרד, בוק צ'וי, מנגולד, ארוגולה וכד'.
המתכון במסגרת "פרלמנט השפים הישראלי של קונטיננטל איירליינס"