לשני סועדים
חומרים:
2 יח' פילה דניס
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי גס (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
קורט טימין
4 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 שומר חתוך לרצועות דקות
1 שום קצוץ
2 כפות ליקר למונצ'לו
אופן ההכנה:
להמליח ולפלפל את הפילה דניס לתבל בשמן זית, שום וטימין ולהשרות ל– ¼ שעה.
לאחר מכן לחתוך את הירקות ולהוסיף לחומרי המשרה, ולהוסיף את שתי כפות הליקר.
להשרות ל– 5 דקות נוספות בכדי שטעם הליקר ייספג בדג.
לסדר את הדג על תבנית אפייה מכוסה בנייר פרגמנט בכדי שעור הדג לא יידבק לתבנית.
לסדר נעל הפילה את רבעי העגבניות ופרוסות השומר.
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בערך לכ- 14 דקות, כמו כן ניתן להכניס בתוך מעטפת נייר כסף ולאפות על גבי גריל כ- 10 דקות.
חשוב לסדר את העגבניות והשומר מעל הפילה הדג, בכדי שבזמן הצלייה יפרישו נוזלים שייספגו בפילה הדג ויעצימו את הטעם.