לסועד אחד
חומרים:
דניס בגודל של 450-400 גר'
1 ק"ג מלח גס
חומרים למילוי:
5 שיני שום שלמות לימון חתוך גס (לקוביות)
2 עלי רוזמרין
2 עלי טימין זר קטן של כוסברה
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים של המילוי ולמלא את הדג.
לפזר בתבנית שכבה דקה של מלח גס, ולהניח עליה את הדג הממולא. עליו לשפוך את כל המלח שנותר. יש לדאוג שכל הדג מכוסה היטב במלח ולאפות בתנור בחום של כ-180 מעלות לכ- 25-25 דקות.
כאשר מוציאים את הדג יש לקלף את שכבת המלח. פעולה זו תנקה את הדג גם מהעור.
אופן ההגשה:
יש לשפוך על הדג מעט שמן זית ומיץ לימון סחוט.