חומרים ל-4 סועדים
חומרים לפילה סלמון
4 יחידות נתחי סלמון טרי (מאוד חשוב) נקי מעצמות כל אחד במשקל של כ 150 גרם
4 כפות סויה
4 כפות מירין
4 כפות סאקה
ערבבו את הרטבים יחד למרינדה בה נשרה את הסלמון לפני ההכנה.
חומרים לציר מיסו ושיטאקי
1 ליטר ציר עוף (מרק עוף מסונן וצלול)
4 פיטריות שיטאקי גדולות יבשות שהושרו במים פושרים כ 10 דקות
5 פרוסות ג'ינג'ר טרי פרוסות דק דק
רבע כוס סויה
רבע צ'ילי טרי פרוס דק דק
2 כפות מלאות דאשי
3 כפות מיסו לבן
4 בצלים ירוקים שלמים נקיים ללא השורש
1 אריזה של אפונה סינית ללא העוקץ
חופן קטן של עלי כוסברה נקיים
אופן ההכנה
בשלו את מרכיבי הציר יחד מלבד האפונה, הבצל הירוק והכוסברה, כ 10 דקות מבלי להגיע לרתיחה. הוציאו את פטריות השיטאקי, פרסו דק דק והחזירו לציר. לפני ההגשה הניחו את הסלמון במרינדה ל 10 דקות הוציאו וייבשו במגבת.
צרבו בגריל או במחבת חמה עם מעט שמן כ 2 דקות מכל אחד מארבעת הצדדים של הנתח.
חממו את הציר, הוסיפו את הבצל הירוק השלם, הכוסברה והאפונה, ובשלו כ 3 דקות נוספות.
אופן ההגשה
מזגו את הציר ל 4 קערות לחצי הגובה כאשר בכל קערה הניחו גם אפונה, בצל ירוק, פטריות שיטאקי ועלי כוסברה. הניחו את הסלמון בתוך הציר. הגישו עם רוטב סויה ו-ווסאבי (חצי כף ווסאבי מעורבבת עם 4 כפות סויה).