פילה סלמון טרי צרוב מוגש בציר מיסו ופיטריות שיטאקי עם אפונה סינית ובצל ירוק מוגש עם רוטב סויה ווסאבי

חומרים ל-4 סועדיםחומרים לפילה סלמון4 יחידות נתחי סלמון טרי (מאוד חשוב) נקי מעצמות כל אחד במשקל של כ 150 גרם4 כפות סויה4 כפות מירין4 כפות סאקהערבבו את הרטבים יחד למרינדה בה נשרה את הסלמון לפני ההכנה.חומרים לציר מיסו ושיטאקי1 ליטר ציר עוף (מרק עוף מסונן וצלול) 4 פיטריות שיטאקי גדולות יבשות שהושרו במים פושרים כ 10 דקות 5 פרוסות ג'ינג'ר טרי פרוסות דק דק רבע כוס סויהרבע צ'ילי טרי פרוס דק דק 2 כפות מלאות דאשי3 כפות מיסו לבן4 בצלים ירוקים שלמים נקיים ללא השורש1 אריזה של אפונה סינית ללא העוקץ חופן קטן של עלי כוסברה נקיים אופן ההכנהבשלו את מרכיבי הציר יחד מלבד האפונה, הבצל הירוק והכוסברה, כ 10 דקות מבלי להגיע לרתיחה. הוציאו את פטריות השיטאקי, פרסו דק דק והחזירו לציר. לפני ההגשה הניחו את הסלמון במרינדה ל 10 דקות הוציאו וייבשו במגבת. צרבו בגריל או במחבת חמה עם מעט שמן כ 2 דקות מכל אחד מארבעת הצדדים של הנתח. חממו את הציר, הוסיפו את הבצל הירוק השלם, הכוסברה והאפונה, ובשלו כ 3 דקות נוספות. אופן ההגשהמזגו את הציר ל 4 קערות לחצי הגובה כאשר בכל קערה הניחו גם אפונה, בצל ירוק, פטריות שיטאקי ועלי כוסברה. הניחו את הסלמון בתוך הציר. הגישו עם רוטב סויה ו-ווסאבי (חצי כף ווסאבי מעורבבת עם 4 כפות סויה).

חומרים ל-4 סועדים

חומרים לפילה סלמון
4 יחידות נתחי סלמון טרי (מאוד חשוב) נקי מעצמות כל אחד במשקל של כ 150 גרם
4 כפות סויה
4 כפות מירין
4 כפות סאקה

ערבבו את הרטבים יחד למרינדה בה נשרה את הסלמון לפני ההכנה.

חומרים לציר מיסו ושיטאקי
1 ליטר ציר עוף (מרק עוף מסונן וצלול)
4 פיטריות שיטאקי גדולות יבשות שהושרו במים פושרים כ 10 דקות
5 פרוסות ג'ינג'ר טרי פרוסות דק דק
רבע כוס סויה
רבע צ'ילי טרי פרוס דק דק
2 כפות מלאות דאשי
3 כפות מיסו לבן
4 בצלים ירוקים שלמים נקיים ללא השורש
1 אריזה של אפונה סינית ללא העוקץ
חופן קטן של עלי כוסברה נקיים

אופן ההכנה
בשלו את מרכיבי הציר יחד מלבד האפונה, הבצל הירוק והכוסברה, כ 10 דקות מבלי להגיע לרתיחה. הוציאו את פטריות השיטאקי, פרסו דק דק והחזירו לציר. לפני ההגשה הניחו את הסלמון במרינדה ל 10 דקות הוציאו וייבשו במגבת.

צרבו בגריל או במחבת חמה עם מעט שמן כ 2 דקות מכל אחד מארבעת הצדדים של הנתח.

חממו את הציר, הוסיפו את הבצל הירוק השלם, הכוסברה והאפונה, ובשלו כ 3 דקות נוספות.

אופן ההגשה
מזגו את הציר ל 4 קערות לחצי הגובה כאשר בכל קערה הניחו גם אפונה, בצל ירוק, פטריות שיטאקי ועלי כוסברה. הניחו את הסלמון בתוך הציר. הגישו עם רוטב סויה ו-ווסאבי (חצי כף ווסאבי מעורבבת עם 4 כפות סויה).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר