חומרים (ל-4 מנות):
1 דג בורי גדול במשקל 1 ק"ג (לבקש מהמוכר לפלט, להוציא עצמות ולקלף את העור)
1/2 כוס מיץ לימון טרי בלבד (אפשרות להחליף בסויה)
2 כפות שמן זית
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
2 בצלים ירוקים קצוצים
תוספת לקישוט:
2 מלפפונים חתוכים לג'וליין (גפרורים דקים)
1/2 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
כפית שומשום שחור
כף שמן
2 כפות לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
לפרוס את הדג לפרוסות דקות מאד ולסדר בצלחת.
מוסיפים את הלימון, השמן והבצל הירוק, מלח ופלפל (לפי הטעם).
מניחים את הסלט שהוכן מראש במרכז הצלחת מעל הדג, ומגישים.
להכנת סביצ'ה:
את הדג חותכים לקוביות קטנות.
משרים במקרר ל-1/2 שעה עם חצי כוס של מיץ לימון טרי ו-2 כפות של שמן זית.
מוציאים מהמקרר לקערה, מוסיפים 2 בצלים ירוקים קצוצים.
מוזגים כף גדושה של סלט מלפפונים (אפשר גם סלט עלי בייבי) במרכז הצלחת.
מניחים את הסביצ'ה על הסלט.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומגישים.