לשני סועדים
חומרים:
4 יח' פילה לברק טרי
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חומרים לקינואה:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1 עלה דפנה
1 גבעול טימין
1 כף שמן סויה
1 כף בצל קצוץ
1 כפית שום כתוש
מלח ופלפל לבן
חומרים לקפונטה:
30 גר' חציל
15 גר' זוקיני נקי מגרעינים
15 גר' בצל אדום
10 גר' פלפל צהוב ואדום
3 עגבניות מיובשות חתוכות לחצי
1 כף שום כתוש
1 כפית פלפל צ'ילי קצוץ
2 כפות עשבי תיבול (פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום).
כמה טיפות לימון
טיפה חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
אופן הכנת הקינואה:
מחממים בסיר את השמן והשום, מוסיפים את הקינואה, מים, עלה דפנה, טימין לערבב עם מזלג, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לתבל במלח והפלפל, לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה 15 ד' .
להוציא את עלה הדפנה, טימין, ולפתוח את הקינואה עם מזלג שלא יהיו גושים.
אופן הכנת קפונטה:
לחתוך את כל הירקות לקוביות. במחבת חם לשים שמן זית, לטגן את הבצל, שום, חציל, לערבב.
להוסיף את הפלפלים והזוקיני, לערבב עד שהירקות יהיו קריספי ולא יותר מדי רכים.
להוסיף את הפלפל צ'ילי, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, מיץ לימון, חומץ בלסמי, לתבל במלח גס/פלפל שחור גרוס.
אופן הכנת פילה לברק:
במחבת עם שמן זית להניח את הפילה עם החלק החיצוני של הדג כלפי מטה, לתבל, להכניס לתנור חם 180 מעלות לכ- 5 דקות.
אופן ההגשה:
להניח את הקינואה במרכז הצלחת, לשים את הפילה לברק על הקינואה ועל הדג לשים קצת מהקפונטה, את יתרת הקפנוטה לשים בצד המנה.