פילה דניס בחמאת לימון

מצרכים: 400 גר' דג דניסקמח, מלח, פלפל לבן50 גר' חמאה ¼ כוס יין לבן מיץ מחצי לימוןזסטים משני לימונים טריים 1 כף טפנד זיתים ירוקים – בני דרום1 כף ממרח פלפלים אדומים – בני דרום מספר גבעולי שמיר לקישוט אופן ההכנה: מערבבים את הקמח עם חצי מכמות הזסטים של הלימון, ומתבלים במלח ופלפל. מקמחים את פילה הדניס ומניחים בצד. מזקקים במחבת את החמאה, ומוסיפים את הזסטים הנותרים מהלימון. מטגנים את פילה הדניס בחמאה המזוקקת כדקה וחצי מכל צד (בהתחלה הצד ללא העור מונח כלפי מטה), ומניחים בצד. לאותה מחבת (ללא הדג) מוסיפים ¼ כוס מים, שום, יין לבן, מיץ לימון, מלח ופלפל. מבשלים ומצמצמים מעט את הרוטב.מוסיפים מעט שמיר קצוץ, ומסירים מהאש. להגשה: מניחים את הפילה בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בגבעול שמיר, כפית טפנד זיתים וכף ממרח פלפלים אדומים.

מצרכים:
400 גר' דג דניס
קמח, מלח, פלפל לבן
50 גר' חמאה
¼ כוס יין לבן
מיץ מחצי לימון
זסטים משני לימונים טריים
1 כף טפנד זיתים ירוקים – בני דרום
1 כף ממרח פלפלים אדומים – בני דרום
מספר גבעולי שמיר לקישוט


אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם חצי מכמות הזסטים של הלימון, ומתבלים במלח ופלפל.
מקמחים את פילה הדניס ומניחים בצד.
מזקקים במחבת את החמאה, ומוסיפים את הזסטים הנותרים מהלימון.
מטגנים את פילה הדניס בחמאה המזוקקת כדקה וחצי מכל צד (בהתחלה הצד ללא העור מונח כלפי מטה), ומניחים בצד.
לאותה מחבת (ללא הדג) מוסיפים ¼ כוס מים, שום, יין לבן, מיץ לימון, מלח ופלפל. מבשלים ומצמצמים מעט את הרוטב.
מוסיפים מעט שמיר קצוץ, ומסירים מהאש.

להגשה:
מניחים את הפילה בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בגבעול שמיר, כפית טפנד זיתים וכף ממרח פלפלים אדומים.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר