וורין סלמון וקויאר חצילים

כמות ל-4 סועדים (מוגש בכוס אישית)חומרים300 גרם פילה סלמון טרי1 חציל בינוני2 עגבניותשמן זית, מיץ לימון, עירית קצוצה, מלח יםלקישוט: 4 רצועות קליפת מלפפון, חצי כפית קליפת לימון מגורדתאופן ההכנה1. מורחים שמן זית על נתח סלמון ומתבלים במלח. אופים בחום של 90 מעלות במשך 16 דקות (לא מכוסה). מצננים (לא במקרר) ומפוררים עם היד.2. קולים חציל עם קליפתו עד שמתרכך ומצננים.3. קולפים את החציל וקוצצים בסכין חדה, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ועירית.4. קולפים עגבניות, מגרענים וחותכים לרבעים. מפזרים שמן זית ומעט מלח. אופים בתנור בחום של 90 מעלות, במשך כ-45 דקות. מצננים וחותכים לקוביות קטנות.להרכבת המנהמסדרים בכוסות זכוכיות אישיות (100-120 מ"ל) שכבות של 50 גרם חצילים, 1 כף עגבניות ו50 ג' סלמון מפורר.לפני כן, ניתן לחתוך ולשים בכל כוס תחתית עגולה מלחם כהה קלוי.חשוב לשמור על כוס נקייה בזמן בניית השכבות.מטפטפים מעט שמן זית, ומקשטים ברצועות דקות של קליפת לימון.מצננים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

כמות ל-4 סועדים (מוגש בכוס אישית)

חומרים
300 גרם פילה סלמון טרי
1 חציל בינוני
2 עגבניות
שמן זית, מיץ לימון, עירית קצוצה, מלח ים
לקישוט: 4 רצועות קליפת מלפפון, חצי כפית קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה
1. מורחים שמן זית על נתח סלמון ומתבלים במלח. אופים בחום של 90 מעלות במשך 16 דקות (לא מכוסה). מצננים (לא במקרר) ומפוררים עם היד.

2. קולים חציל עם קליפתו עד שמתרכך ומצננים.

3. קולפים את החציל וקוצצים בסכין חדה, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ועירית.

4. קולפים עגבניות, מגרענים וחותכים לרבעים. מפזרים שמן זית ומעט מלח. אופים בתנור בחום של 90 מעלות, במשך כ-45 דקות.

מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

להרכבת המנה
מסדרים בכוסות זכוכיות אישיות (100-120 מ"ל) שכבות של 50 גרם חצילים, 1 כף עגבניות ו50 ג' סלמון מפורר.

לפני כן, ניתן לחתוך ולשים בכל כוס תחתית עגולה מלחם כהה קלוי.

חשוב לשמור על כוס נקייה בזמן בניית השכבות.

מטפטפים מעט שמן זית, ומקשטים ברצועות דקות של קליפת לימון.

מצננים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר