דגיגונים מטוגנים עם חמאה ולימון

החומרים (לשני סועדים):12 דגיגונים (ברבוניות, פרידות קטנות או סרדינים)100 גרם חמאה1 ביצה טרופהקמח לבןמיץ מ-2 לימוניםמלח ופלפל לבן2 גבעולי פטרוזיליה קצוצים3 גבעולי נענע קצוציםאופן ההכנה:מנקים את הדגים, משאירים את הראשים והעור. סוחטים על הדגים מיץ לימון טרי ומניחים בצד ל-10 דקות. ממליחים וטובלים את הדגים בקמח ובביצה. מטגנים את הדגים בשמן עמוק – כדקה מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג. ממיסים את החמאה, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים מיץ מחצי לימון. קוצצים את עלי הבזיליקום והנענע ומוסיפים לחמאה. מערבבים היטב. מעבירים את הדגים לצלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב ומגישים. המתכון מהאתר האיטלקי של ג'אקומוwww.giacomo.net

החומרים (לשני סועדים):
12 דגיגונים (ברבוניות, פרידות קטנות או סרדינים)
100 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
קמח לבן
מיץ מ-2 לימונים
מלח ופלפל לבן
2 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
3 גבעולי נענע קצוצים

אופן ההכנה:
מנקים את הדגים, משאירים את הראשים והעור.
סוחטים על הדגים מיץ לימון טרי ומניחים בצד ל-10 דקות.
ממליחים וטובלים את הדגים בקמח ובביצה.
מטגנים את הדגים בשמן עמוק – כדקה מכל צד.
מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
ממיסים את החמאה, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים מיץ מחצי לימון.
קוצצים את עלי הבזיליקום והנענע ומוסיפים לחמאה. מערבבים היטב.
מעבירים את הדגים לצלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב ומגישים.


המתכון מהאתר האיטלקי של ג'אקומו
www.giacomo.net


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר