פילה בס ברוטב סביליה

חומרים ל- 6 מנות:3 דג בס גדולים (50 גרם ליחידה) מפולטים2 כפות שמן זיתתריסר עגבניות מיובשותרבע צרור כוסברהרבע צרור פטרוזיליה1 כף שמיר קצוץ4 שיני שום קלופים פרוסים לפרוסות200 גרם צימוקי זיתיםקמצוץ מלחכוס יין לבן יבשאופן ההכנה:את פילה הדגים ממליחים מעט ומכניסים לתנור שחומם ב- 180 מעלות עד להשחמה. במעבד מזון שמים את הכוסברה והפטרוזיליה, מעט שמן זית ויוצרים עיסה דלילה. מניחים בצד. במעבד מזון שמים את כף השמיר, שום ומעט שמן זית, ושוב יוצרים עיסה דלילה ומניחים בצד. במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את שתי העיסות שיצרנו עם שאר התבלינים והיין ומקפיצים. מוסיפים את פילה הדגים ומבשלים את התבשיל כ-5 דקות. מניחים את פילה הדג בצלחת ויוצקים מעט רוטב שנוצר. לקישוט: עלי רוקט מסולסלים ופלחי לימון. אפשרות תוספת לדג: אורז לבן בזעפרן

חומרים ל- 6 מנות:
3 דג בס גדולים (50 גרם ליחידה) מפולטים
2 כפות שמן זית
תריסר עגבניות מיובשות
רבע צרור כוסברה
רבע צרור פטרוזיליה
1 כף שמיר קצוץ
4 שיני שום קלופים פרוסים לפרוסות
200 גרם צימוקי זיתים
קמצוץ מלח
כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:
את פילה הדגים ממליחים מעט ומכניסים לתנור שחומם ב- 180 מעלות עד להשחמה.
במעבד מזון שמים את הכוסברה והפטרוזיליה, מעט שמן זית ויוצרים עיסה דלילה. מניחים בצד.
במעבד מזון שמים את כף השמיר, שום ומעט שמן זית, ושוב יוצרים עיסה דלילה ומניחים בצד.
במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את שתי העיסות שיצרנו עם שאר התבלינים והיין ומקפיצים.
מוסיפים את פילה הדגים ומבשלים את התבשיל כ-5 דקות. מניחים את פילה הדג בצלחת ויוצקים מעט רוטב שנוצר.

לקישוט:
עלי רוקט מסולסלים ופלחי לימון.

אפשרות תוספת לדג:
אורז לבן בזעפרן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר