פאייה ולנסיאנה

חומרים ל- 4 מנות: 2 כפות שמן לטיגון1 בצל קצוץ8 שיני שום קצוצות דק2 עגבניות קלופות קצוצות11/2 כוס אפונה ירוקהכפית מלח1 כוס אורז (330 גר')למרק:600 גר' נתחי דג אנטיאס או לוקוס או פלמידה לבנה800 גר' פירות ים מעורבים: שרימפס, קלמרי, צדפות, מוליםמלחפלפל שחורלהגשה:ציר דגים לחליטה4 סרטני חוף8 שרימפס ג'מבו (לא קלוף)16-24 מוליםרצועות גמבה אדומה מטוגנתפלחי לימון לקישוטזעפרן אמיתיאופן ההכנה:מכינים את המרק בסיר עם 2 עד 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדגים ופירות הים, הפלפל והמלח. במקביל מחממים במחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל, השום, העגבניות והאפונה. ממליחים ומטגנים כ-3-4 דקות ומוסיפים את הזעפרן. יוצקים את המרק הרותח עם בדגים ופירות הים על האורז, ומבשלים 2-3 דקות על להבה גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכסים, מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות. גירסה נוספת: מכסים ומייבשים בתנור בחום בינוני-נמוך עד שהאורז סופג את הנוזלים. חולטים את סרטני החוף, השרימפסים והמולים בציר דגים כ-2-3 דקות. מניחים על גבי הפאייה, מקשטים ברצועות גמבה מטוגנות ומגישים עם רבעי לימון. רצוי לא לדחוס את התבשיל במחבת קטנה, מפני שאז האורז לא יתבשל באופן אחיד. מומלץ להשתמש בזעפרן אמיתי, ולא בחיקויים שמביאים מטורקיה. טיפ: לכל 4 מנות תזדקקו לחצי גרם זעפרן.

חומרים ל- 4 מנות:
2 כפות שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
8 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות קלופות קצוצות
11/2 כוס אפונה ירוקה
כפית מלח
1 כוס אורז (330 גר')

למרק:
600 גר' נתחי דג אנטיאס או לוקוס או פלמידה לבנה
800 גר' פירות ים מעורבים: שרימפס, קלמרי, צדפות, מולים
מלח
פלפל שחור

להגשה:
ציר דגים לחליטה
4 סרטני חוף
8 שרימפס ג'מבו (לא קלוף)
16-24 מולים
רצועות גמבה אדומה מטוגנת
פלחי לימון לקישוט
זעפרן אמיתי


אופן ההכנה:
מכינים את המרק בסיר עם 2 עד 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדגים ופירות הים, הפלפל והמלח.
במקביל מחממים במחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל, השום, העגבניות והאפונה.
ממליחים ומטגנים כ-3-4 דקות ומוסיפים את הזעפרן.
יוצקים את המרק הרותח עם בדגים ופירות הים על האורז, ומבשלים 2-3 דקות על להבה גבוהה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכסים, מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות.
גירסה נוספת: מכסים ומייבשים בתנור בחום בינוני-נמוך עד שהאורז סופג את הנוזלים.
חולטים את סרטני החוף, השרימפסים והמולים בציר דגים כ-2-3 דקות. מניחים על גבי הפאייה, מקשטים ברצועות גמבה מטוגנות ומגישים עם רבעי לימון.

רצוי לא לדחוס את התבשיל במחבת קטנה, מפני שאז האורז לא יתבשל באופן אחיד.
מומלץ להשתמש בזעפרן אמיתי, ולא בחיקויים שמביאים מטורקיה. טיפ: לכל 4 מנות תזדקקו לחצי גרם זעפרן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר