פילה פרידה על מצע מחית בטטות ברוטב קרם שקדים

ל- 4 מנות:מרכיבים לפילה:1.5 ק"ג דג פרידה טרי (מפולט ופרוס לנתחים של 200 ג')1 כוס קמח מתובל במלח ופלפל לבן (לקימוח פילה הדג)1.5 ק"ג בטטה קלופה1 ק"ג תפו"א קלוף50 ג' חמאהמרכיבים לרוטב:100 ג' חמאה160 ג' שקדים פרוסים100 מ"ל יין לבן יבש (רצוי שרדונה150 מ"ל שמנת מתוקה (24%)אופן ההכנה:מצפים את הדגים בקמח המתובל, מטגנים במחבת בחמאה כדקה וחצי מכל צד ומוציאים לנייר סופג. מכניסים לתנור חם (180 מעלות) לעשר דקות נוספות. הכנת הפירה: מכניסים לסיר את הבטטה ותפו"א חתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ). מוסיפים כף מלח, מכסים במים ומבשלים כ-40 דקות מרגע הרתיחה. מסננים היטב את המים לאחר שתפוחי האדמה רכים, ומוסיפים חמאה. מועכים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, ומתבלים במלח. הכנת הרוטב: ממיסים על אש קטנה 50 ג' חמאה במחבת בעל תחתית עבה. קולים שקדים עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים יין ומצמצמים 2/3 מהנוזל. מוסיפים שמנת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל לבן. הגשה: שמים בכל צלחת כף גדולה של פירה, מעליו את הדג, ומעל יוצקים את הרוטב. מקשטים בירק טרי קצוץ.

ל- 4 מנות:
מרכיבים לפילה:
1.5 ק"ג דג פרידה טרי (מפולט ופרוס לנתחים של 200 ג')
1 כוס קמח מתובל במלח ופלפל לבן (לקימוח פילה הדג)
1.5 ק"ג בטטה קלופה
1 ק"ג תפו"א קלוף
50 ג' חמאה

מרכיבים לרוטב:
100 ג' חמאה
160 ג' שקדים פרוסים
100 מ"ל יין לבן יבש (רצוי שרדונה
150 מ"ל שמנת מתוקה (24%)

אופן ההכנה:
מצפים את הדגים בקמח המתובל, מטגנים במחבת בחמאה כדקה וחצי מכל צד ומוציאים לנייר סופג.
מכניסים לתנור חם (180 מעלות) לעשר דקות נוספות.

הכנת הפירה:
מכניסים לסיר את הבטטה ותפו"א חתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ). מוסיפים כף מלח, מכסים במים ומבשלים כ-40 דקות מרגע הרתיחה. מסננים היטב את המים לאחר שתפוחי האדמה רכים, ומוסיפים חמאה. מועכים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, ומתבלים במלח.

הכנת הרוטב:
ממיסים על אש קטנה 50 ג' חמאה במחבת בעל תחתית עבה.
קולים שקדים עד לקבלת צבע זהוב,
מוסיפים יין ומצמצמים 2/3 מהנוזל.
מוסיפים שמנת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מתבלים במלח ופלפל לבן.

הגשה:
שמים בכל צלחת כף גדולה של פירה, מעליו את הדג, ומעל יוצקים את הרוטב. מקשטים בירק טרי קצוץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר