חומרים:
לוקוס במשקל 1.5 ק"ג
5 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות
3 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
15 שיני שום קלופות פרוסות
כף מרק עוף
מלח לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
כפית סחוג אדום חריף
(במידה ורוצים את המנה החריפה מאד)
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מקפיצים עגבניות, פלפל, כוסברה, שום ותבלינים עד לקבלת רוטב אחיד.
מוסיפים לרוטב 1/2 כוס מים רותחים, ומשאירים על האש לשתי דקות נוספות.
מסדרים את הלוקוס בתבנית משומנת (מחורץ), ויוצקים מעליו את הרוטב.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 3/4 שעה.
מגישים עם התבנית (פיירקס), ומניחים במרכז השולחן.