חומרים למנה אחת:
250 גרם פילה לוקוס עם העור
8 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
30 גרם חמאה צהובה
20 מ"ל מרטיני ביאנקו
גבעול טימין
2 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
קמח לקימוח הפילה
שן שום קצוצה
מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה:
מקמחים את הלוקוס. מחממים מחבת עם החמאה עד לגוון זהוב. מניחים את פילה הלוקוס על העור וסוגרים את הדג משני הצדדים.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2 דקות.
מוסיפים את השום לטיגון קל, ולאחר מכן מוסיפים את המרטיני לקרצוף המשקע. מוסיפים את השמנת, עשבי התיבול והתבלינים (מלח, פלפל ואגוז מוסקט).
אופן הגשה:
מניחים את הדג על צלחת הגשה, עליו מניחים את הפטריות ויוצקים את הרוטב מסביב.
מגישים בליווי מרטיני ביאנקו.