חומרים:
1 ק"ג פילה אנשובי טרי (נקי ומפולט) בגודל אצבע
200 סמ"ק שמן זית איכותי
400 סמ"ק שמן קנולה
1 שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לפרוסות דקות בעזרת קולפן
4 שיני שום פרוסות דק
1 צרור טימין
1 ק"ג מלח גס
יחידה פלפל שאטה יבש
אופן ההכנה:
שופכים את המלח הגס באופן אחיד לתוך תבנית אפייה, ומסדרים את הפילטים של האנשובי על עורם לכ- 15 דקות.
לאחר 15 דקות הופכים אותם ל-15 דקות נוספות.
שוטפים את הפילטים היטב מהמלח.
מסדרים את האנשובי, השום, הטימין והפטרוזיליה בשכבות בתוך צנצנת.
שופכים לתוך הצנצנת את השמנים ואוטמים.
מומלץ לחכות יום לפני ההגשה.