סינייה בורי בטחינה

חומרים:1 ק"ג תרד1.5 ק"ג מנגולד קצוץ גס2 כפות בהרט לבנוני1 כפית קינמון4 שיני שום קצוצות4 בצלים פרוסים דק5 כפות שמן זית2 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות1/2 כוס טחינה גולמית מדוללת ב-3/4 כוס מים וכפית מלחצרור פטרוזיליה קצוץ4 כפות צנוברים קלוייםאופן ההכנה:מטגנים את הבצל בשמן זית עד השחמה, ומוסיפים את השום והבהרט. מוסיפים את התרד והמנגולד, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. מטגנים את הפילטים של הדג במעט שמן זית, תחילה על הצד של העור, כ-3 דקות מכל צד. להגשה: מחממים תנור לחום מקסימלי במצב של גריל עליון. מעבירים את תבשיל המנגולד והתרד לתבנית חסינת אש, ומסדרים עליו את פילה הבורי. יוצקים את הטחינה ומכניסים לתנור לכ-4 דקות, עד שהטחינה מבעבעת. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים קלויים ומעט שמן זית. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

חומרים:
1 ק"ג תרד
1.5 ק"ג מנגולד קצוץ גס
2 כפות בהרט לבנוני
1 כפית קינמון
4 שיני שום קצוצות
4 בצלים פרוסים דק
5 כפות שמן זית

2 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות
1/2 כוס טחינה גולמית מדוללת ב-3/4 כוס מים וכפית מלח
צרור פטרוזיליה קצוץ
4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד השחמה, ומוסיפים את השום והבהרט.
מוסיפים את התרד והמנגולד, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מטגנים את הפילטים של הדג במעט שמן זית, תחילה על הצד של העור, כ-3 דקות מכל צד.

להגשה:
מחממים תנור לחום מקסימלי במצב של גריל עליון. מעבירים את תבשיל המנגולד והתרד לתבנית חסינת אש, ומסדרים עליו את פילה הבורי. יוצקים את הטחינה ומכניסים לתנור לכ-4 דקות, עד שהטחינה מבעבעת.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים קלויים ומעט שמן זית. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר