דניס בנוסח תאילנדי

חומרים:שני דגי דניס בינוניים, שלמים ומנוקים בסיס למישרה ורוטב:5 כפות רוטב סויה קיקומן5 שיני שום כתושות2 כפות גינג'ר טרי, קלוף ומגורר½ כפית תערובת שבעת התבלינים S&B מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים¼ כוס שמן זית תוספת למישרה:4 גבעולי עשב לימון מעוכים תוספת לרוטב:כף שמן שומשום Flavor כפית סוכר חום חצי צרור כוסברה קצוצה דק חצי צרור בזיליקום קצוץ דק לטיגון: מעט קמחשמן לטיגון עמוקנייר סופג אופן ההכנה: חורצים בסכין חדה חתכים משני צידיהם של הדגים. מערבבים את חומרי הבסיס למישרה ולרוטב בקערה. מחלקים את התערובת לשניים: שלושה רבעים למישרה, והרבע הנותר לרוטב. מצרפים את התוספות לתערובות המישרה והרוטב בהתאמה. מניחים את הדגים בקערה, ומעסים את המישרה לתוך החתכים בדג. מכסים ושומרים במקרר כשעה. מקמחים כל דג, ומנערים את עודפי הקמח. מחממים היטב ווק (או מחבת רחבה) עם שמן לטיגון עמוק. מוציאים את הדגים מן המישרה, ומייבשים אותם בנייר סופג. מכניסים בזהירות כל דג בנפרד לשמן החם, ומטגנים 3 דקות מכל צד. זולפים מעל הדגים את הרוטב. מגישים על ירקות ירוקים מאודים.

חומרים:
שני דגי דניס בינוניים, שלמים ומנוקים

בסיס למישרה ורוטב:
5 כפות רוטב סויה קיקומן
5 שיני שום כתושות
2 כפות גינג'ר טרי, קלוף ומגורר
½ כפית תערובת שבעת התבלינים S&B
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
¼ כוס שמן זית

תוספת למישרה:
4 גבעולי עשב לימון מעוכים

תוספת לרוטב:
כף שמן שומשום Flavor
כפית סוכר חום
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
חצי צרור בזיליקום קצוץ דק

לטיגון:
מעט קמח
שמן לטיגון עמוק
נייר סופג

אופן ההכנה:
חורצים בסכין חדה חתכים משני צידיהם של הדגים.
מערבבים את חומרי הבסיס למישרה ולרוטב בקערה.
מחלקים את התערובת לשניים: שלושה רבעים למישרה, והרבע הנותר לרוטב.
מצרפים את התוספות לתערובות המישרה והרוטב בהתאמה.
מניחים את הדגים בקערה, ומעסים את המישרה לתוך החתכים בדג. מכסים ושומרים במקרר כשעה.
מקמחים כל דג, ומנערים את עודפי הקמח.
מחממים היטב ווק (או מחבת רחבה) עם שמן לטיגון עמוק.
מוציאים את הדגים מן המישרה, ומייבשים אותם בנייר סופג. מכניסים בזהירות כל דג בנפרד לשמן החם, ומטגנים 3 דקות מכל צד.
זולפים מעל הדגים את הרוטב.
מגישים על ירקות ירוקים מאודים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר