חומרים ל-4 מנות:
לדג:
4 יחידות פילה מוסר טרי
4 עלי חסה
מלח ופלפל
לרוטב (צנצנת רוטב):
3 פלפלים אדומים
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
1 עגבנייה
מלח ופלפלפלפל שחור
גביע יוגורט
רבע כוס יין לבן
1 כף שמן זית
לקישוט:
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
הכנת הדג:
מרפדים כלי אידוי בעלי החסה.
מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל, ומניחים על מצע החסה.
מרתיחים סיר מתאים עם מים. מאדים את הדגים כ 12 דקות, עד שהם מוכנים.
הכנת הרוטב:
קולים את הפלפלים בגריל, ומקלפים אותם מקליפתם.
מחממים מעט את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות.
מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, ומבשלים על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב בשליש.
טוחנים במעבד מזון ליצירת מחית.
מחזירים לסיר הבישול, ומשפרים טעם במידת הצורך.
הגשה:
קלו את חופן השקדים.
הניחו פילה דג על צלחת (או על מנת פחמימה).
צקו מעליו מעט מהרוטב, ופזרו שקדים קלויים.
את שארית הרוטב ניתן לשמור בצנצנת ולהגיש בהמשך השבוע, לדוגמא עם פסטה.