החומרים ל- 4 מנות:
4 דגי דניס מפולטים או שלמים
½ כוס שמן זית
½ כוס יין פורט או שרי
4 כפות תבלין קייג’ן לדג (קנוי או בהכנה עצמית)
להכנת תערובת קייג’ן:
1 כף פפריקה מתוקה
½2 כפיות מלח
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה חריפה (רצוי קאיין)
3/4 כפית פלפל לבן
3/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית טימין יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
מערבבים את כל החומרים. ניתן להגדיל את הכמויות ולשמור בכלי אטום.
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200-220 מעלות במצב גריל.
מכינים תערובת מהשמן, היין והקייג’ן.
משרים את הדגים בתערובת.
מניחים רשת על תבנית ריקה, ומניחים את הדגים עליה.
מכניסים לתנור וצולים כ-18-20 דקות – לדג שלם דרוש זמן הכנה מעט ארוך יותר.
מומלץ להגיש עם תפו"א אפוי בנייר כסף, תירס קלוי, שיפודי ירקות.