דניס בגריל בנוסח קייג’ן

החומרים ל- 4 מנות:4 דגי דניס מפולטים או שלמים½ כוס שמן זית½ כוס יין פורט או שרי4 כפות תבלין קייג’ן לדג (קנוי או בהכנה עצמית)להכנת תערובת קייג’ן:1 כף פפריקה מתוקה½2 כפיות מלח1 כפית אבקת בצל1 כפית אבקת שום1 כפית פפריקה חריפה (רצוי קאיין)3/4 כפית פלפל לבן3/4 כפית פלפל שחור1/2 כפית טימין יבש1/2 כפית אורגנו יבש מערבבים את כל החומרים. ניתן להגדיל את הכמויות ולשמור בכלי אטום. אופן ההכנה:מחממים את התנור לטמפרטורה של 200-220 מעלות במצב גריל.מכינים תערובת מהשמן, היין והקייג’ן.משרים את הדגים בתערובת.מניחים רשת על תבנית ריקה, ומניחים את הדגים עליה.מכניסים לתנור וצולים כ-18-20 דקות – לדג שלם דרוש זמן הכנה מעט ארוך יותר.מומלץ להגיש עם תפו"א אפוי בנייר כסף, תירס קלוי, שיפודי ירקות.

החומרים ל- 4 מנות:
4 דגי דניס מפולטים או שלמים
½ כוס שמן זית
½ כוס יין פורט או שרי
4 כפות תבלין קייג’ן לדג (קנוי או בהכנה עצמית)

להכנת תערובת קייג’ן:
1 כף פפריקה מתוקה
½2 כפיות מלח
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה חריפה (רצוי קאיין)
3/4 כפית פלפל לבן
3/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית טימין יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
מערבבים את כל החומרים. ניתן להגדיל את הכמויות ולשמור בכלי אטום.

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200-220 מעלות במצב גריל.
מכינים תערובת מהשמן, היין והקייג’ן.
משרים את הדגים בתערובת.
מניחים רשת על תבנית ריקה, ומניחים את הדגים עליה.
מכניסים לתנור וצולים כ-18-20 דקות – לדג שלם דרוש זמן הכנה מעט ארוך יותר.

מומלץ להגיש עם תפו"א אפוי בנייר כסף, תירס קלוי, שיפודי ירקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר