קבב סלמון ומרלוזה בנענע

חומרים ל- 6 מנות: לקבב: 600 גרם פילה סלמון נקי מאדרות200 גרם פילה מרלוזה נקי מאדרות1 בצל סגול בינוני לטעם: חצי צרור נענע קצוץ (עלים בלבד)גרד לימון (זסט) מחצי לימון מיץ לימון מחצי לימון טרי2 כפות שמן זית כתית מעולהשן שום אחת קצוצהחצי כפית גרעיני כוסברה קלויים וטחוניםפלפל שחור גרוסמלח6 יחידות מקלות קינמון ארוכים אופן ההכנה: חותכים את הדגים ואת הבצל לקוביות קטנות, מתבלים בחומרי הטעם מכסים בניילון נצמד, ומשהים במקרר את עיסת הדג כ- 30 דקות לספיגת טעמים. מוציאים את הדגים מן המקרר, טועמים ומתקנים טעם. מחלקים את העיסה לשישה קבבונים שווים בגודלם, ומשפדים את עיסת הדג על מקלות הקינמון ומהדקים.מניחים את שיפודי הדגים שנוצרו בתבנית אפיה, ואופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס כ- 4-5 דקות (אפשר גם על הגריל).הגשה:מגישים חם על מצע פוקצ'ת זיתי קלמטה ושמן זיתים, בתוספת טימבל ירקות, טחינת הדרים ורוטב גמבה מפולפלת.

חומרים ל- 6 מנות:
לקבב:
600 גרם פילה סלמון נקי מאדרות
200 גרם פילה מרלוזה נקי מאדרות
1 בצל סגול בינוני

לטעם:
חצי צרור נענע קצוץ (עלים בלבד)
גרד לימון (זסט) מחצי לימון
מיץ לימון מחצי לימון טרי
2 כפות שמן זית כתית מעולה
שן שום אחת קצוצה
חצי כפית גרעיני כוסברה קלויים וטחונים
פלפל שחור גרוס
מלח
6 יחידות מקלות קינמון ארוכים

אופן ההכנה:
חותכים את הדגים ואת הבצל לקוביות קטנות, מתבלים בחומרי הטעם מכסים בניילון נצמד, ומשהים במקרר את עיסת הדג כ- 30 דקות לספיגת טעמים.
מוציאים את הדגים מן המקרר, טועמים ומתקנים טעם.
מחלקים את העיסה לשישה קבבונים שווים בגודלם, ומשפדים את עיסת הדג על מקלות הקינמון ומהדקים.
מניחים את שיפודי הדגים שנוצרו בתבנית אפיה, ואופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס כ- 4-5 דקות (אפשר גם על הגריל).

הגשה:
מגישים חם על מצע פוקצ'ת זיתי קלמטה ושמן זיתים, בתוספת טימבל ירקות, טחינת הדרים ורוטב גמבה מפולפלת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר