קבב מוסר עם סלט עגבניות תמר ובצלים צלויים

חומרים ל- 4 מנות:לקבב: 800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור, קצוץ דק בסכיןבצל סגול גדול קצוץ דק50 מ"ל שמן זיתצרור כוסברה קצוצה דקצרור פטרוזיליה קצוצה דקלתוספת:3 בצלים גדוליםצרור טימין4 עגבניות תמר פרוסות לפלחים100 גרם לוביה מבושלת במים רותחים (עד לריכוך)100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)4 פרוסות לחם שאור קלוי בגרילקליפת לימון מגורדת (משני לימונים)8 כפות יוגורט עיזיםלטחינה:4 כפות טחינה גולמיתמיץ מלימון אחדמעט מלחמעט מים אופן ההכנה: מערבבים את כל מרכיבי הקבב, מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים במידת הצורך. יוצרים קציצות במשקל 45 גרם, ומכניסים למקרר לחצי שעה. פורסים 3 בצלים גדולים לפלחים, מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית ומעט סוכר, וצולים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות. צולים את הקבב על הגריל (או בתנור שחומם מראש) למשך שתיים וחצי דקות מכל צד. במקביל מקפיצים במחבת לוהטת עם שמן זית את הבצלים הצלויים והתרד למשך חצי דקה. מעבירים לקערה ומוסיפים את עגבניות התמר, הלוביה והצ'ילי. תבלים בשמן זית ומעט מלח. מערבבים את כל חומרי הטחינה עד לקבלת מרקם סמיך, ומוסיפים מים לפי הצורך. הגשה:מזליפים טחינה על הברוסקטה (לחם השאור הקלוי), ומניחים מעל את הירקות. מניחים את הקבב לצד התוספת, ומזליפים מעט יוגורט.

חומרים ל- 4 מנות:
לקבב:
800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור, קצוץ דק בסכין
בצל סגול גדול קצוץ דק
50 מ"ל שמן זית
צרור כוסברה קצוצה דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק

לתוספת:
3 בצלים גדולים
צרור טימין
4 עגבניות תמר פרוסות לפלחים
100 גרם לוביה מבושלת במים רותחים (עד לריכוך)
100 גרם תרד טרי (רצוי בייבי תרד)
4 פרוסות לחם שאור קלוי בגריל
קליפת לימון מגורדת (משני לימונים)
8 כפות יוגורט עיזים

לטחינה:
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
מעט מלח
מעט מים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקבב, מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
יוצרים קציצות במשקל 45 גרם, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
פורסים 3 בצלים גדולים לפלחים, מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית ומעט סוכר, וצולים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות.
צולים את הקבב על הגריל (או בתנור שחומם מראש) למשך שתיים וחצי דקות מכל צד.
במקביל מקפיצים במחבת לוהטת עם שמן זית את הבצלים הצלויים והתרד למשך חצי דקה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את עגבניות התמר, הלוביה והצ'ילי.
תבלים בשמן זית ומעט מלח.
מערבבים את כל חומרי הטחינה עד לקבלת מרקם סמיך, ומוסיפים מים לפי הצורך.

הגשה:
מזליפים טחינה על הברוסקטה (לחם השאור הקלוי), ומניחים מעל את הירקות.
מניחים את הקבב לצד התוספת, ומזליפים מעט יוגורט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר