קרפצ'ו בקר עם גבינת כמון וארטישוק

החומרים לסועד:100 גרם פילה בקר פרוס דק לקרפצ'ו30 גרם גבינת כמון של משק יעקבס1 ארטישוק ירושלמי או רגיל, צלוי במחבתכף גרעיני רימון1/2 כפית גרגירי כמון קלויים1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק3 כפות שמן זית איכותי (עדין במיוחד)מיץ מחצי לימוןצרור עלי ראשד אופן ההכנה:פורסים את פילה הבקר לפרוסות דקות, ומניחים על הצלחת בצורת מניפה.מוסיפים מלח ופלפל גרוס.מפזרים על פרוסות הפילה את גרעיני הרימון, הצ'ילי הירוק וגרגרי הכמון באופן אחיד.מתבלים בשמן זית ולימון.פורסים את גבינת הכמון לפרוסות עבות ומפזרים מעל.מקלפים ארטישוק ירושלמי ומבשלים עד לריכוך. צולים במחבת ומוסיפים מלח ופלפל. אם משתמשים בארטישוק רגיל: מקלפים ומוציאים את הלב. חותכים את הלב ל-4 חלקים ומטגנים מעט, עד ל"סגירה" במחבת עם שמן זית. מיד אחר כך מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון.מקשטים את המנה בעלי ראשד, ומוסיפים את הארטישוק.

החומרים לסועד:
100 גרם פילה בקר פרוס דק לקרפצ'ו
30 גרם גבינת כמון של משק יעקבס
1 ארטישוק ירושלמי או רגיל, צלוי במחבת
כף גרעיני רימון
1/2 כפית גרגירי כמון קלויים
1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
3 כפות שמן זית איכותי (עדין במיוחד)
מיץ מחצי לימון
צרור עלי ראשד

אופן ההכנה:
פורסים את פילה הבקר לפרוסות דקות, ומניחים על הצלחת בצורת מניפה.
מוסיפים מלח ופלפל גרוס.
מפזרים על פרוסות הפילה את גרעיני הרימון, הצ'ילי הירוק וגרגרי הכמון באופן אחיד.
מתבלים בשמן זית ולימון.
פורסים את גבינת הכמון לפרוסות עבות ומפזרים מעל.
מקלפים ארטישוק ירושלמי ומבשלים עד לריכוך.
צולים במחבת ומוסיפים מלח ופלפל.
אם משתמשים בארטישוק רגיל: מקלפים ומוציאים את הלב. חותכים את הלב ל-4 חלקים ומטגנים מעט, עד ל"סגירה" במחבת עם שמן זית.
מיד אחר כך מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון.
מקשטים את המנה בעלי ראשד, ומוסיפים את הארטישוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר