חומרים:
4 דגי דניס
1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 מכל שמנת מתוקה
3 כפות יין
לבן יבש
60 גרם חמאה
3 כפות שמן
20 זיתים שחורים
מלח, פלפל
מעט פטרוזיליה
אופן ההכנה:
מקמחים את הדגים קלות משני צדיהם.
שמים במחבת שמן וחמאה ומחממים על אש נמוכה (להקפיד שלא יישרף).
מטגנים את הדגים משני צדיהם.
מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.
להכנת הרוטב:
באותה מחבת מטגנים קלות את הפטריות והזיתים.
יוצקים את היין והשמנת, ומבשלים על אש קטנה עד שהשמנת מסמיכה (להיזהר לא להרתיח).
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.
הגשה:
בצלחת הגשה מסדרים את הדגים ויוצקים עליהם את הרוטב.
מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.