סלמון בפסטו בזיליקום ושקדים קלויים מוגש על ריבת בצל מעודנת

חומרים:פילה סלמון שלם ללא עצמות (להשאיר את העור)המצרכים לפסטו:2 כפיות שום כתוש1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת3 צרורות גדולים בזיליקום מופרדים מענפים200 גרם שקדים קלוייםמעט מלח ופלפל שחורשמן זית לסמיכות נכונהמיץ מלימון אחדאופן ההכנה:מנקים את הפילה מעצמות ומשאירים את העור. במעבד מזון מאחדים את כל חומרי הפסטו לתערובת סמיכה. מעסים את הפילה עם מעט מיץ לימון.מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשמן זית, או בתבנית חד פעמית עם נייר אפייה משומן גם כן.מורחים את החלק העליון של הפילה עם הפסטו עד לכיסוי מלא. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך רבע שעה עד עשרים דקות לערך, עד שהפסטו מתחיל מעט להשחים אבל לא להישרף.רצוי לאפות את הדג ממש סמוך לארוחה, על מנת לא לחממו בשנית(מה שיגרום לייבושו). המצרכים לריבת בצל אדום:5 בצלים אדומים קצוצים בינונימיץ מלימון אחד2 כוסות יין אדום1 כף שום כתוש3 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דקמלח ופלפל לטעם חצי כוס סוכרשמן זית לאידויאופן ההכנה:מאדים את הבצל האדום במעט שמן זית עד שמתחיל להיות שקוף.מוסיפים את מיץ הלימון והיין האדום, ומאדים אותו על להבה בינונית.מוסיפים את יתר החומרים וממשיכים לאדות בכדי לאבד את מרבית הנוזלים.מצננים ומגישים מתחת לדג.

חומרים:
פילה סלמון שלם ללא עצמות (להשאיר את העור)

המצרכים לפסטו:
2 כפיות שום כתוש
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
3 צרורות גדולים בזיליקום מופרדים מענפים
200 גרם שקדים קלויים
מעט מלח ופלפל שחור
שמן זית לסמיכות נכונה
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
מנקים את הפילה מעצמות ומשאירים את העור.
במעבד מזון מאחדים את כל חומרי הפסטו לתערובת סמיכה.
מעסים את הפילה עם מעט מיץ לימון.
מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשמן זית, או בתבנית חד פעמית עם נייר אפייה משומן גם כן.
מורחים את החלק העליון של הפילה עם הפסטו עד לכיסוי מלא. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך רבע שעה עד עשרים דקות לערך, עד שהפסטו מתחיל מעט להשחים אבל לא להישרף.

רצוי לאפות את הדג ממש סמוך לארוחה, על מנת לא לחממו בשנית(מה שיגרום לייבושו).

המצרכים לריבת בצל אדום:
5 בצלים אדומים קצוצים בינוני
מיץ מלימון אחד
2 כוסות יין אדום
1 כף שום כתוש
3 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
מלח ופלפל לטעם
חצי כוס סוכר
שמן זית לאידוי

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל האדום במעט שמן זית עד שמתחיל להיות שקוף.
מוסיפים את מיץ הלימון והיין האדום, ומאדים אותו על להבה בינונית.
מוסיפים את יתר החומרים וממשיכים לאדות בכדי לאבד את מרבית הנוזלים.
מצננים ומגישים מתחת לדג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר