דואט סלמון ולוקוס

לוקוס ופלפל ננסי במילוי סלמון, אפויים בתנור ברוטב עגבניות וחזרת

חומרים:
1.2 קילו לוקוס נקי ומפולט
500 גר' סלמון טרי
2 כפות שמנת צמחית
12 יח' פלפל טינקרבל ננסי
6 עגבניות תמר
5 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
1 יח' שורש פטרוזיליה
1 כף רסק עגבניות
1 חבילה סלרי אמריקאי
1 בקבוק מיץ עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס יין לבן
15 גר' חזרת
1 יח' לימון
2 כפות שמן זית
חופן בצל ירוק קצוץ דק
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:
הכנת הדג:
חותכים את דג הלוקוס לשישה נתחים שווים.
מורחים את שמן הזית, ממליחים ומניחים בצד.
חותכים את ראשי הפלפלים בעזרת סכין קטנה.
מנקים את פנים הפלפלים מגרעינים.
את הסלמון הטרי מפלטים מהעור, מנקים מעצמות וטוחנים במעבד מזון ביחד עם השמנת, כפית מלח וקורט של פלפל לבן (את מרכיבי הרוטב ניתן לסנן ולהגיש כרוטב חלק).
ממלאים את הפלפלים בסלמון הטחון.

טיגון:
חותכים לקוביות של 1.5 ס"מ את העגבניות, הפלפל החריף, הסלרי והשורש.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
מוסיפים את השורש, הסלרי, שיני השום, העגבניות ופלפל חריף.
מטגנים במשך כשלוש דקות.
מוסיפים למרכיבים כף רסק עגבניות ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים יין לבן, מיץ עגבניות ופפריקה.

אפייה:
מניחים את נתחי הדג ואת הפלפלים הננסיים בתבנית אפייה, ויוצקים מעל את חומרי הרוטב שטיגנו קודם.
בוזקים כפית מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל– 180 מעלות במשך 15 דקות.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים עוד כ-20 דקות בטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס.

הגשה:
5 דקות לפני ההגשה מפזרים על המנה פרוסות לימון, חזרת מגורדת ובצל ירוק.


מסעדת "פאסיפיק", מלון קראון פלזה, רח' הירקון 145 תל אביב, טל. 03-5201169

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר