חומרים:
6 פילה לברק במשקל 160 גרם כל אחד
שתי כפות שמן זית לטיגון
600 גרם קינואה לבנה
1.5 ליטר ציר ירקות
בצל סגול קצוץ
בצל ירוק פרוס דק לרוחב
2 כפות בלסמי מורתח 50%
לימון סחוט אחד+גרידת הלימון
240 גרם שעועית מכל סוג שהוא
חומרים לרוטב:
שמן זית 250 גרם – כוס וחצי
מיץ לימון ½ ליטר
לואיזה 20 גרם
עשב מליסה 50 גרם
למון גראס 20 גרם
זנגביל 10 גרם
200 גרם סוכר כוס ורבע
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה בסיר במים שהורתח 20 דקות לפני כן עם גזר, בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, ומתבלים במלח
מוסיפים בלסמי, מיץ לימון, גרידת לימון, בצלים קצוצים ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
טוחנים הכל בבלנדר כ-7 דקות.
מסננים לסיר ומחממים.
מקציפים את הרוטב לפני ההגשה
הכנת הדג:
מחממים מחבת עם שמן זית ומניחים את הדג על העור ומנמיכים את הלהבה. מטגנים כ-4 דקות.
הופכים לחצי דקה ומוציאים למגש עם העור כלפי מעלה.
ממשיכים הכנה בתנור עוד כ-3-4 דקות.
הרכבת המנה:
מניחים כף גדושה של קינואה בצלחת עמוקה רחבה (30 ס"מ).
מעל מניחים את השעועית לאחר הקפצה קלה במחבת עם שמן זית ומלח.
מעל מניחים את הדג עם העור כלפי מעלה.
מקציפים את הרוטב ומניחים על הדג ומסביב לקינואה.