חומרים ל- 4 מנות:
8 פילטים של לוקוס, 250 גרם כל פילה
100 מ"ל שמן זית
10 שיני שום קלופות
12 יח' זיתים מסוג קלמטה (גדולים) פרוסים
500 גרם עגבניות תמר חתוכות לקוביות
כף מלח גס
ענף של רוזמרין טרי
אופן ההכנה:
במחבת יציקה יוצקים שמן זית, מניחים את שיני השום ואת הזיתים, וממתינים 7 דקות על אש נמוכה.
מגביהים את האש ומוסיפים פילטים.
מפזרים מלח גס ומוסיפים ענף הרוזמרין.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 10 דקות בערך, עד שהדג מוכן.
ממתכוני שבוע המסעדות של ישראל – מעריב גורמה קיץ 2009 – 23.8-1.9.09