מצרכים ל- 6 מנות:
250 גרם קלמארי נקי (כולל ראשים)
200 גרם גרגירי חומוס מבושלים
חופן עלי זעתר
חופן עלי נענע קטנים
חופן עלי כוסברה
15 זיתים שחורים מגולענים
100 גרם במיה מטוגנת בשמן זית עם מלח ופלפל מספר דקות
100 גרם עגבניות (שרי אדומות, שרי צהובות ומנומרות) חתוכות לחצי
פלפל חריף ירוק (אחד) קצוץ דק
3/4 כוס שמן זית
מיץ משני לימונים
2 בצלים סגולים חתוכים לחצי ופרוסים דק
4 בצלים ירוקי חתוכים גס
יוגורט כבשים עשיר (יש לשים על תחתית הצלחת בזמן ההגשה)
אופן ההכנה:
חותכים את הקלמארי לטבעות (עובי 1.5 ס"מ).
מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח וחולטים את הקלמארי במשך דקה.
לאחר ההרתחה יש להעביר למי קרח ולאחר מכן לסינון.
בקערת ערבוב גדולה מוסיפים את שאר המרכיבים.
מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס ומיץ לימון.
ממתכוני עכבר שף 2009