פרפרי סרדינים צלויים עם שמן זית, שום ומלח ים, פלפלים צלויים, בצל סגול, זיתי קלמטה ודסקיות תפוחי אדמה בכבישה חמה

חומרים (2 מנות)12 סרדינים גדולים פתוחים מהבטן (יש להסיר את שידרת הדג יחד עם הראש)1 תפוח אדמה בינוני חתוך לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר 1/4 בצל סגול 8 זיתי קלמטה מגולענים 1 עגבנייה חתוכה לשמונה 4 עגבניות שרי חתוכות לחצי 1/2 כוס שמן זית 1 לימון סחוט טרימלח ופלפל גרוס אופן ההכנהמסדרים על גבי מגש אפיה עם נייר פרגמנט את הסרדינים הנקיים, עגבניות ובצל סגול. מטבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, לאפייה במשך כארבע דקות בלבד. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך של 80% ומעבירים אותם, כאשר הם עדיין חמים, לכלי עם תערובת שהכנו מראש הכוללת 8 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מניחים בצלחת סרדינים, עגבניות, בצל, זיתים ותפוחי אדמה. מערבבים שמן זית עם ומיץ לימון ובוזקים על גבי הסרדינים לפי מידת הצורך.

חומרים (2 מנות)
12 סרדינים גדולים פתוחים מהבטן (יש להסיר את שידרת הדג יחד עם הראש)
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר 
1/4 בצל סגול 
8 זיתי קלמטה מגולענים 
1 עגבנייה חתוכה לשמונה 
4 עגבניות שרי חתוכות לחצי
1/2 כוס שמן זית 
1 לימון סחוט טרי
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה
מסדרים על גבי מגש אפיה עם נייר פרגמנט את הסרדינים הנקיים, עגבניות ובצל סגול. מטבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, לאפייה במשך כארבע דקות בלבד. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך של 80% ומעבירים אותם, כאשר הם עדיין חמים, לכלי עם תערובת שהכנו מראש הכוללת 8 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מניחים בצלחת סרדינים, עגבניות, בצל, זיתים ותפוחי אדמה. מערבבים שמן זית עם ומיץ לימון ובוזקים על גבי הסרדינים לפי מידת הצורך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר