פילה סלמון בציפוי ניו-יורק ברוטב לבניה

מתכון ל-6 מנותחומרים:6 מנות סלמון נקיות מאדרות במשקל של כ- 200 גר' לכל מנה150 גר' חמאת טרה רכה בטמפרטורת החדרתרד – שטוף, חלוט ויבש1/2 כוס תערובת תבלין ניו יורקמלח אטלנטיחומרים לרוטב:1 גביע לבניה2 כפיות עירית קצוצה1 כפית שמן זיתמעט מלחאופן ההכנה:מורחים את מנות הסלמון במעט חמאה.מניחים את תערובת הניו יורק בצלחת עמוקה.מצפים קלות את מנות הסלמון בתערובת הניו יורק מכל הצדדים.ממיסים במחבת את שאר החמאה ומטגנים את מנות הסלמון המצופות כ-2 דקות .מכל צד (מתחילים את הטיגון על הצד של העור).במקביל מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.מניחים את התרד החלוט במרכז צלחת ההגשה.מניחים על התרד את מנת הסלמון.בוזקים מלח אטלנטי ומגישים בליווי רוטב הלבניה.המלצת השף:ניתן להחליף את התרד באספרגוס.יש לוודא שהסלמון אינו קפוא בזמן הכנת המנה.להוסיף לתערובת הניו יורק מעט אגוז מוסקט.המנה מתאימה להגשה בליווי יין שרדונה.

מתכון ל-6 מנות

חומרים:
6 מנות סלמון נקיות מאדרות במשקל של כ- 200 גר' לכל מנה
150 גר' חמאת טרה רכה בטמפרטורת החדר
תרד – שטוף, חלוט ויבש
1/2 כוס תערובת תבלין ניו יורק
מלח אטלנטי

חומרים לרוטב:
1 גביע לבניה
2 כפיות עירית קצוצה
1 כפית שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:
מורחים את מנות הסלמון במעט חמאה.
מניחים את תערובת הניו יורק בצלחת עמוקה.
מצפים קלות את מנות הסלמון בתערובת הניו יורק מכל הצדדים.
ממיסים במחבת את שאר החמאה ומטגנים את מנות הסלמון המצופות כ-2 דקות .מכל צד (מתחילים את הטיגון על הצד של העור).
במקביל מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
מניחים את התרד החלוט במרכז צלחת ההגשה.
מניחים על התרד את מנת הסלמון.
בוזקים מלח אטלנטי ומגישים בליווי רוטב הלבניה.

המלצת השף:
ניתן להחליף את התרד באספרגוס.
יש לוודא שהסלמון אינו קפוא בזמן הכנת המנה.
להוסיף לתערובת הניו יורק מעט אגוז מוסקט.
המנה מתאימה להגשה בליווי יין שרדונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר