אמנון אפוי בתנור עם אננס, אורז ושעועית

מצרכים ל- 6 מנות:6 פילטים גדולים של דג אמנון1.5 כוסות אורז יסמין3 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק עוף)1 כוס שעועית שחורה מבושלת (או משימורים)1/4 כוס מיץ תפוזים4 כפות מיץ לימון2 כפות שמן זית2 שיני שום1 כפית סוכר1 כפית מלח דק (או יותר לפי הטעם)1/2 כפית פלפל שחור (או יותר לפי הטעם)1 כוס עגבניות מרוסקות בפומפייה או במעבד מזון2 כוסות אננס, חתוך לקוביות (בערך 1/2 אננס)2 לימונים, פרוסים דק לרוחבם1/4 אננס, פרוס דק4 כפות כוסברה קצוצה2 כפות פטרוזיליה קצוצהאופן ההכנה:מוסיפים לסיר את האורז וציר העוף ומביאים לרתיחה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מדי פעם.מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, מבשלים 16 דקות, מכבים את הלהבה ומערבבים. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.מערבבים היטב לתוך האורז את השעועית, מיץ התפוזים והלימון, שמן הזית, התבלינים, השום, העגבניות המרוסקות והאננס.מעבירים את תערובת האורז למגש אפייה ומשטיחים בעזרת כף.מסדרים את הפילטים של האמנון מעל האורז, מתבלים במעט מלח ופלפל ומניחים לסירוגין פרוסות לימון ואננס על הדג.מכסים בנייר כסף ואופים כרבע שעה, מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 5-10 דקות, עד שהדג מוכן.מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה ומגישים.האקדמיה לפירות

מצרכים ל- 6 מנות:
6 פילטים גדולים של דג אמנון
1.5 כוסות אורז יסמין
3 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק עוף)
1 כוס שעועית שחורה מבושלת (או משימורים)
1/4 כוס מיץ תפוזים
4 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
1 כפית סוכר
1 כפית מלח דק (או יותר לפי הטעם)
1/2 כפית פלפל שחור (או יותר לפי הטעם)
1 כוס עגבניות מרוסקות בפומפייה או במעבד מזון
2 כוסות אננס, חתוך לקוביות (בערך 1/2 אננס)
2 לימונים, פרוסים דק לרוחבם
1/4 אננס, פרוס דק
4 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מוסיפים לסיר את האורז וציר העוף ומביאים לרתיחה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, מבשלים 16 דקות, מכבים את הלהבה ומערבבים.
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב לתוך האורז את השעועית, מיץ התפוזים והלימון, שמן הזית, התבלינים, השום, העגבניות המרוסקות והאננס.
מעבירים את תערובת האורז למגש אפייה ומשטיחים בעזרת כף.
מסדרים את הפילטים של האמנון מעל האורז, מתבלים במעט מלח ופלפל ומניחים לסירוגין פרוסות לימון ואננס על הדג.
מכסים בנייר כסף ואופים כרבע שעה, מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 5-10 דקות, עד שהדג מוכן.
מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה ומגישים.

האקדמיה לפירות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר