מצרכים ל- 6 מנות:
6 פילטים גדולים של דג אמנון
1.5 כוסות אורז יסמין
3 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק עוף)
1 כוס שעועית שחורה מבושלת (או משימורים)
1/4 כוס מיץ תפוזים
4 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
1 כפית סוכר
1 כפית מלח דק (או יותר לפי הטעם)
1/2 כפית פלפל שחור (או יותר לפי הטעם)
1 כוס עגבניות מרוסקות בפומפייה או במעבד מזון
2 כוסות אננס, חתוך לקוביות (בערך 1/2 אננס)
2 לימונים, פרוסים דק לרוחבם
1/4 אננס, פרוס דק
4 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מוסיפים לסיר את האורז וציר העוף ומביאים לרתיחה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, מבשלים 16 דקות, מכבים את הלהבה ומערבבים.
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב לתוך האורז את השעועית, מיץ התפוזים והלימון, שמן הזית, התבלינים, השום, העגבניות המרוסקות והאננס.
מעבירים את תערובת האורז למגש אפייה ומשטיחים בעזרת כף.
מסדרים את הפילטים של האמנון מעל האורז, מתבלים במעט מלח ופלפל ומניחים לסירוגין פרוסות לימון ואננס על הדג.
מכסים בנייר כסף ואופים כרבע שעה, מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 5-10 דקות, עד שהדג מוכן.
מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה ומגישים.