דגי פורל בירקות בנוסח בלקני

מתכון ל-6 סועדיםחומרים:6 דגי פורל לבן או ורוד6-8 כפות מיץ לימון מלח ופלפל לבן3 ראשי סלרי בינוניים6 גזרים בינוניים6 תפוחי אדמה בינוניים6 כפות שמן 4.5-6 כוסות מיםקורט סוכרכוס מיץ לימוןמעט עלי סלרי קטנים (לא קצוצים).אופן ההכנה: רוחצים היטב את הדגים.מטפטפים מיץ לימון מבפנים ומחוץ לדג ומשרים 10 דקות. מתבלים מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל.בינתיים רוחצים וקולפים את ראש הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה, ופורסים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח.מוסיפים את פרוסות הסלרי ופרוסות הגזר.יוצקים מים שיכסו את פני הירקות ומבשלים על להבה נמוכה עד לכמעט ריכוכם.מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ועלי הסלרי, ועליהם מניחים בעדינות את הדגים. טועמים ומתבלים שנית בקורט מלח, פלפל וקורט סוכר.מבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה. לקראת גמר הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ועלי הסלרי.

מתכון ל-6 סועדים

חומרים:
6 דגי פורל לבן או ורוד
6-8 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לבן
3 ראשי סלרי בינוניים
6 גזרים בינוניים
6 תפוחי אדמה בינוניים
6 כפות שמן
4.5-6 כוסות מים
קורט סוכר
כוס מיץ לימון
מעט עלי סלרי קטנים (לא קצוצים).

אופן ההכנה:
רוחצים היטב את הדגים.
מטפטפים מיץ לימון מבפנים ומחוץ לדג ומשרים 10 דקות.
מתבלים מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל.
בינתיים רוחצים וקולפים את ראש הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה, ופורסים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ.
יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח.
מוסיפים את פרוסות הסלרי ופרוסות הגזר.
יוצקים מים שיכסו את פני הירקות ומבשלים על להבה נמוכה עד לכמעט ריכוכם.
מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ועלי הסלרי, ועליהם מניחים בעדינות את הדגים.
טועמים ומתבלים שנית בקורט מלח, פלפל וקורט סוכר.
מבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה.
לקראת גמר הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ועלי הסלרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר