חומרים:
4 שיני שום
4 פילה דג (רצוי דג ים) מנוגבים מעודף נוזלים
3 עלה מרווה
3 ענפי טימין
2 ענפי אורגנו או כפית ארגנו מיובש
1 כף שמן זית
2 עגבניות מוצקות קצוצות לקוביות קטנות
מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים מחבת ומניחים בה את עלי התבלין, שיני השום ואת כף השמן.
מניחים על התבלינים את פילה הדג.
מתבלים במלח ופלפל גרוס.
מניחים מעל הדגים את קוביות העגבניות ומכסים במכסה.
מנמיכים את האש ומאדים כ- 5-10 דקות (תלוי בעובי הדג).
ניתן להוסיף 1/4 כוס חלב או 1/4 כוס שמנת מתוקה 9% במידה וחסרים נוזלים.
יעל בירמן, דיאטנית קלינית מוסמכת ומנהלת תחום התזונה ב- ISIS – המרכז לאיזון גופני, נפשי ותזונתי