פילה סלמון ביוגורט עיזים בתוספת פירה ערמונים

מצרכים ל-4 מנות:800 גר' פילה סלמון חתוך ל-4 מנות50 גר' גבינת פרומעז עיזים 1 ביצהכף קמח לרוטב:50 גרם יוגורט עיזים5 זיתים שחורים גרדת לימון2-3 עלי בזיליקוםלפירה:3 יחידות תפוח אדמה אדום50 גרם חמאה 250 מ"ל (כוס) חלב 6 יחידות ערמונים 6 יחידות זיתים שחוריםשן שום4 עלי בזיליקוםטימין לפי הטעםמלח גספלפל גרוסאופן ההכנה:הפירה:מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר מים עד שמתרככים. מסננים את המים.טוחנים את תפוחי האדמה למחית, מרתיחים את החלב ומוסיפים.מוסיפים לתערובת את החמאה והמלח. מטגנים קלות את הערמונים בשמן זית, מוסיפים חצי שן שום, את הזיתים, הבזיליקום והטימין. להוסיף את התערובת למחית תפוחי האדמה ולהמשיך את הטחינה.הרוטב:קוצצים את הזיתים, את גרדת הלימון, חצי שן השום ועלי הבזיליקום. מוסיפים את הכול ליוגורט ומערבבים.את גבינת הפרומעז פורסים לעיגולים בעובי של 1-1.5 ס"מ.מקמחים אותם, מנערים את הגבינה מכל שאריות הקמח, טובלים בביצה משני הצדדים ומקמחים שוב.מטגנים את גבינת העיזים בשמן עמוק עד שהציפוי מזהיב.את יחידות פילה הסלמון עוטפים בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס ומכניסים לתנור ל- 5-8 דקות.מוציאים את פילה הסלמון מהתנור ומניחים על הפירה. על הסלמון מניחים את גבינת העיזים המטוגנת. שופכים את רוטב היוגורט מעל הסלמון.

מצרכים ל-4 מנות:
800 גר' פילה סלמון חתוך ל-4 מנות
50 גר' גבינת פרומעז עיזים
1 ביצה
כף קמח

לרוטב:
50 גרם יוגורט עיזים
5 זיתים שחורים
גרדת לימון
2-3 עלי בזיליקום

לפירה:
3 יחידות תפוח אדמה אדום
50 גרם חמאה
250 מ"ל (כוס) חלב
6 יחידות ערמונים
6 יחידות זיתים שחורים
שן שום
4 עלי בזיליקום
טימין לפי הטעם
מלח גס
פלפל גרוס

אופן ההכנה:
הפירה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר מים עד שמתרככים. מסננים את המים.
טוחנים את תפוחי האדמה למחית, מרתיחים את החלב ומוסיפים.
מוסיפים לתערובת את החמאה והמלח.
מטגנים קלות את הערמונים בשמן זית, מוסיפים חצי שן שום, את הזיתים, הבזיליקום והטימין.
להוסיף את התערובת למחית תפוחי האדמה ולהמשיך את הטחינה.

הרוטב:
קוצצים את הזיתים, את גרדת הלימון, חצי שן השום ועלי הבזיליקום.
מוסיפים את הכול ליוגורט ומערבבים.

את גבינת הפרומעז פורסים לעיגולים בעובי של 1-1.5 ס"מ.
מקמחים אותם, מנערים את הגבינה מכל שאריות הקמח, טובלים בביצה משני הצדדים ומקמחים שוב.
מטגנים את גבינת העיזים בשמן עמוק עד שהציפוי מזהיב.
את יחידות פילה הסלמון עוטפים בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס ומכניסים לתנור ל- 5-8 דקות.
מוציאים את פילה הסלמון מהתנור ומניחים על הפירה.
על הסלמון מניחים את גבינת העיזים המטוגנת.
שופכים את רוטב היוגורט מעל הסלמון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר